SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Inkeer

Publicatie: | Robert Beernink
Vier mei. Eindelijk, na twee coronajaren staan we weer in het Enschedese Volkspark rond de beeldengroep van Mari Andriessen om de slachtoffers van oorlogsgeweld te herdenken. Tijdens de stilte daalt het besef in dat onverwachte afwezigheid van hetgeen waaraan we zo hechten, het verlangen ernaar voelbaar maakt.
Oorlog veroorzaakt heimwee naar vrede en vrede naar verzoening, een gemoedstoestand die alertheid vereist, want een land waarin de woorden ‘lekker’ en ‘bizar’ de toon zetten, dreigt te vervallen in zelfvoldane decadentie.
Ik schrik van plotseling naderend onheilspellend geronk, kijk omhoog en zie een Duitse traumahelikopter de daling inzetten. Net op tijd.
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.