Jules du Lac

Inclusie

© Jules du Lac op 26.08.2022.

Nu mijn levensjaren al flink beginnen door te schieten, moet ik me gaan haasten. Af en toe meen ik trouwens in de verte al de kerkklokken voor het binnenhalen van mijn kist te horen. Ik moet dus snel zijn, want het zou me best leuk lijken om nog enkele jaartjes als vrouw door het leven te gaan.  Dat hoort tegenwoordig, geloof ik, onder het woord inclusie te vallen.  Dan kan ik die ervaring mooi als herinnering meenemen naar het hiernamaals en doorvertellen aan mijn mede-hemelgenoten.

Ik heb altijd al een hekel gehad om me elke ochtend te scheren, maar met wat pilletjes raak ik dan hopelijk mijn baard- en haargroei op borst, armen en benen kwijt en krijg ik misschien ook van die mooie, zachte, gladde armen en benen die ik zo bewonder bij veel vrouwen. Borsten in miniformaat heb ik al en een buikje alsof ik vijf à zes maanden zwanger ben is er ook. En mijn klokkenspel gebruik ik toch bijna nooit meer, behalve dan om te plassen. Die kan er dus best afgehaald worden, want tegenwoordig lijkt het meer op een lekkend kraantje dan op de waterval van vroeger.

Het schijnt tegenwoordig trouwens al zeer eenvoudig te zijn om je geslacht in de gemeenteadministratie te veranderen en je paspoort aan te passen. En een arts of kliniek die de nodige ingrepen doet, schijnt ook al zonder moeite gevonden te kunnen worden, als je maar bereid bent de gepeperde rekening te betalen. En wellicht is ook dat zelfs niet nodig, omdat er al diverse rare dekkingen in het zorgpakket zitten die door de zorgverzekeraars moeten worden vergoed. Deze behandeling misschien ook wel. Dat zal ik eens snel moeten nakijken.

Het lijkt mij ook zo enig om op mijn tennisclub bij wedstrijdjes en toernooitjes mee te kunnen doen als vrouw tegen vrouw of om damesdubbels te spelen en knus tussen de dames te zitten babbelen over allerlei vrouwendingen, zoals gezin, afvallen, bloemetjes, kinderen, lichamelijke ongemakken en dergelijke, in plaats van over voetbal, politiek en auto’s te zwetsen. En vervanging van bier door een kopje muntthee, of glaasje sherry vind ik ook wel prima.

Alleen, beste lezer,  moet ik nog wel even aan mijn echtgenote vragen of zij het goed vindt, want uiteindelijk is de vrouw traditiegetrouw de baas van het gezin. Maar, wie weet wil zij ook wel van geslacht veranderen. Het probleem is dan in een keer opgelost. Zij kan dan mijn ondergoed gebruiken en ik haar lingerie en jurkjes.

Het zal wel vreemd zijn als we samen uitgaan naar een schouwburg of een restaurant, of als we gaan wandelen. Ik, een vrouw van één meter zesentachtig naast een mannetje van amper één meter vijfenzestig. Het kan, maar het is wel wat vreemd, toch?

Nou ja, ik moet er toch maar eerst nog even een nachtje over nadenken voor ik definitief beslis. Alhoewel, ik hoef eigenlijk nit langer te piekeren. Ik weet al wat ik ga besluiten: gewoon niets doen. Scheelt me veel slapeloze uren.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
05-09-2023

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  27.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  graag gelezen dit Jules! Erg goed beschreven!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  26.08.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Met plezier gelezen!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in CURSIEFJE

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!