Voor schrijvers, door schrijvers
513 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

143 Hits

Publicatie op:
Ik heb er genoeg van!
Je zou het misschien niet zeggen, maar er wordt wat af gerotzooid in het alfabet. Wanneer je schrijft ben je misschien geneigd te denken dat je vrij bent in het rangschikken van de 26 letters uit ons alfabet. Helaas was het maar zo. De letters hebben daar zo hun eigen ideeën over en gaan ongegeneerd relaties met elkaar aan, kennelijk zonder scrupules. Denk bijvoorbeeld eens aan de ‘j’. Op het oog een keurige letter, maar pas op!. Hij heeft een latrelatie met de ‘i’, die het op haar beurt nog bonter maakt door zich te liëren aan de ‘e’. Als ze onderop ligt lijkt het er op alsof zij gewoon trouw is aan ‘j’, maar schijn bedriegt. Ligt ze bovenop ‘e’ dan doet ze net of ze er niet is. Het wordt pas echt huilen als ‘i’ het doet met ‘u’ en ze schroomt er niet voor om af een toe een avontuurtje te hebben met ’a’ en ‘o’. Kennelijk maalt ze er niet om de meest hoerige letter van het stel te zijn. De hele familie klinker kenmerkt zich trouwens door een promiscuïteit waar zelfs een voormalig Amerikaans president rode oortjes van zou krijgen. Niet dat de familie medeklinker zich veel beter gedraagt hoor. Doordat de klinkers zich overal tussen wringen valt hun onbeschaamde gedrag minder op, maar het bestaat zeker. Denk alleen maar aan de ‘d’ en de ‘t’ die het geruisloos met elkaar doen, ook op momenten dat je het niet verwacht. Ronduit schandalig!
Bijzondere aandacht verdient de ‘r’. Deze letter kirt de ene keer achter uit de mond en dan rolt hij wellustig op de punt van de tong. Maar er is meer! De ‘r’ heeft een vuig narcistisch karakter. Hij laat niets na om op te vallen. Hij verruilde al eens het alfahuis voor de bètavilla vanwege zijn verstandshuwelijk met een Griekse. Samen zorgden zij ervoor dat zij in elke cirkel konden stralen en als zij dubbel intiem waren ook nog eens alle ruimte vermochten in te nemen. Genoeg aandacht voor ‘r’ zou je denken,. Maar nee, ‘r’ was nog niet tevreden. Als enige letter uit het alfabet haalt hij dagelijkse over de hele wereld het nieuws doordat hij ongebreideld wist te profiteren van de COVID-pandemie door zich op een voetstuk te manoeuvreren en door het leven te gaan als ‘R-waarde’. Bah! Ik heb genoeg van dat zootje dat zich alfabet noemt en elke innerlijke beschaving ontbeert. Ik wil er niets meer mee te maken hebben. Ik ga wel cijferen.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ik heb er genoeg van!"

21.01.21
Feedback:
Leuk stukje om te lezen.
Je hebt de x-factor! :)
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig