SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Ik ben ik en jij bent jij

Publicatie: | Ingrid Karsten

Jaren geleden deed ik een Linehan training en het doel was om ons in het nu te laten leven, beetje filosofische inslag en onszelf los te laten. Men dacht dat ik Borderline had en al had ik dat niet, het was een interessante training! WE moesten situaties beschrijven die we tegenkwamen. Ik heb er erg veel aan gehad. Een kennis raadde me een boek van Theo Fisscher aan, ik heb het nog niet in huis. Misschien moet ik me minder op de GGZ richten en iets met filosofie gaan doen. Ik ben ik en jij bent jij! Waarom mensen me steeds willen veranderen begrijp ik nog steeds niet. En dat blokkeren van de telefoon als ze gekwetst zijn, flauw! Ik waardeer het als mensen hun grenzen aangeven, dat zeker wel maar blokkeren?

In de bus pak ik mijn tas en bekijk mijn gezicht met een spiegeltje.
Ik schrik een beetje want mijn gezicht is niet gewend aan daglicht, ik leef altijd in het donker.
Ik heb mijn lippenstift te dik opgesmeerd en onder mijn mooie bruine ogen zie ik wallen en een zwarte veeg. Uitgeschoten met het oogpotlood.
Zeker Joost is belangrijk voor me maar ik zou nooit een relatie met hem willen hebben. Hij is erg op zichzelf gesteld en houdt van Jolanda, we hebben het er wel over gehad maar ik wil geen man meer in mijn leven en heb genoeg aan Léon. Ik vind het hartstikke leuk om mensen te ontmoeten die normaal doen maar wat is normaal? Mensen zijn niet zo tolerant! Ik vind het moeilijk om eerlijk tegen ze te zijn. Maanden geleden verloor ik Ellen, net voordat ze opgenomen werd. Ben vaak benieuwd hoe het met haar gaat maar ze wil niet meer schrijven.

Let it be!
Ik ben bijna weer thuis na een bezoek aan mijn moeder die me hartelijk ontvangt. ‘Hoe gaat het? Ben je nog wel buiten geweest? En wanneer ga je naar Tom toe? En naar de kapper? En naar de tandarts? Het zijn dingen die ik uitstel. Afstel! En mensen zijn wreed want ze begrijpen het niet en haken af. Als ik buiten loop verzwelg ik in de grond. But I remember, ik heb eendjes in de vijver zwemmen die om liefde vragen. En dan bezoek ik ze op mijn sokken en geef ze lachend brood. ‘Kijk voor jullie hele familie.’  Maar we hebben ook ganzen en meeuwen in die vieze drecht waar mensen hun hond uitlaten.

In het boek van de reiziger zit een boek als hij reist van Amstelveen naar Amstelveen en het oogkapje schuwt. ‘Kijk naar mij en ik zal naar u kijken.’  Ik mag er zijn en ben nog niet klaar met mijn opdracht!

Amstelveen, 27 juli 2020

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.