1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ik ben ik en jij bent jij

Publicatie op : 27-07-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Ik ben ik en jij bent jij

146 Hits.

Jaren geleden deed ik een Linehan training en het doel was om ons in het nu te laten leven, beetje filosofische inslag en onszelf los te laten. Men dacht dat ik Borderline had en al had ik dat niet, het was een interessante training! WE moesten situaties beschrijven die we tegenkwamen. Ik heb er erg veel aan gehad. Een kennis raadde me een boek van Theo Fisscher aan, ik heb het nog niet in huis. Misschien moet ik me minder op de GGZ richten en iets met filosofie gaan doen. Ik ben ik en jij bent jij! Waarom mensen me steeds willen veranderen begrijp ik nog steeds niet. En dat blokkeren van de telefoon als ze gekwetst zijn, flauw! Ik waardeer het als mensen hun grenzen aangeven, dat zeker wel maar blokkeren?

In de bus pak ik mijn tas en bekijk mijn gezicht met een spiegeltje.
Ik schrik een beetje want mijn gezicht is niet gewend aan daglicht, ik leef altijd in het donker.
Ik heb mijn lippenstift te dik opgesmeerd en onder mijn mooie bruine ogen zie ik wallen en een zwarte veeg. Uitgeschoten met het oogpotlood.
Zeker Joost is belangrijk voor me maar ik zou nooit een relatie met hem willen hebben. Hij is erg op zichzelf gesteld en houdt van Jolanda, we hebben het er wel over gehad maar ik wil geen man meer in mijn leven en heb genoeg aan Léon. Ik vind het hartstikke leuk om mensen te ontmoeten die normaal doen maar wat is normaal? Mensen zijn niet zo tolerant! Ik vind het moeilijk om eerlijk tegen ze te zijn. Maanden geleden verloor ik Ellen, net voordat ze opgenomen werd. Ben vaak benieuwd hoe het met haar gaat maar ze wil niet meer schrijven.

Let it be!
Ik ben bijna weer thuis na een bezoek aan mijn moeder die me hartelijk ontvangt. ‘Hoe gaat het? Ben je nog wel buiten geweest? En wanneer ga je naar Tom toe? En naar de kapper? En naar de tandarts? Het zijn dingen die ik uitstel. Afstel! En mensen zijn wreed want ze begrijpen het niet en haken af. Als ik buiten loop verzwelg ik in de grond. But I remember, ik heb eendjes in de vijver zwemmen die om liefde vragen. En dan bezoek ik ze op mijn sokken en geef ze lachend brood. ‘Kijk voor jullie hele familie.’  Maar we hebben ook ganzen en meeuwen in die vieze drecht waar mensen hun hond uitlaten.

In het boek van de reiziger zit een boek als hij reist van Amstelveen naar Amstelveen en het oogkapje schuwt. ‘Kijk naar mij en ik zal naar u kijken.’  Ik mag er zijn en ben nog niet klaar met mijn opdracht!

Amstelveen, 27 juli 2020

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
701
Lezen?
Column
Zoute drop
688
Lezen?
Belle de jour
673
Lezen?