SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Ieder z’n tekortkomingen

Publicatie: 17.09.2020 | Annemarie Steenbergen

Sinds kort heb ik concurrentie van een andere vrouw. Nou ja, vrouw. Ze heeft een, overigens zeer monotone, vrouwenstem maar verder is ze weinig vrouwelijk. Maar mijn vent is lyrisch over haar. Hij staat met d’r op en gaat ermee naar bed. Vermoedelijk geilt hij zo op d’r omdat ze zo heerlijk onderdanig is. Dat zal hij natuurlijk nooit toegeven, maar hij droomt vast van een dame die altijd voor hem klaarstaat. Die heeft hij nu “in haar” gevonden. Hij hoeft alleen maar ‘hé tutjehola, lamp uit’ te roepen en madame heeft de lamp al uitgedaan. Zonder protest.  Even tussen haakjes, ze heet natuurlijk niet echt tutjehola, maar ja, ik wil geen gedoe met haar hé. In ieder geval, wat hij ook naar haar commandeert, ze doet het gedwee en zonder mopperen. Dus de hele dag gaat het van:’ doe dit aan, doe dit uit. Doe zachter, doe harder.’ Dat is toch niet normaal? De buren zullen wel denken: ‘goh, Hein en z’n wijffie zijn heerlijk SM-spelletjes aan het spelen. Zo te horen is Hein de dominante.’ Of iets in die trant.

Maar goed. Ik snap wel dat hij voor haar gevallen is. Want ik ben namelijk niet zo gek te krijgen. Ik laat me niet de hele dag de les lezen. Ha, dat is mijn vak. Nou hoor ik jullie denken: ‘Waarom blijft Hein dan toch bij jou?’ Nou.... dat is voor mij een weet en blijft voor jullie een vraag. Maar laat ik het zo zeggen: tutjehola en ik vullen elkaar nog voldoende aan. Ik hoef nog héél lang niet bang te zijn om vervangen te worden!!

WAARDERING

HITS:

418

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
17.09.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Hein zal eerder op Tutjehola dan op jou zijn uitgekeken.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.