Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Ieder z’n tekortkomingen

Sinds kort heb ik concurrentie van een andere vrouw. Nou ja, vrouw. Ze heeft een, overigens zeer monotone, vrouwenstem maar verder is ze weinig vrouwelijk. Maar mijn vent is lyrisch over haar. Hij staat met d’r op en gaat ermee naar bed. Vermoedelijk geilt hij zo op d’r omdat ze zo heerlijk onderdanig is. Dat zal hij natuurlijk nooit toegeven, maar hij droomt vast van een dame die altijd voor hem klaarstaat. Die heeft hij nu “in haar” gevonden. Hij hoeft alleen maar ‘hé tutjehola, lamp uit’ te roepen en madame heeft de lamp al uitgedaan. Zonder protest.  Even tussen haakjes, ze heet natuurlijk niet echt tutjehola, maar ja, ik wil geen gedoe met haar hé. In ieder geval, wat hij ook naar haar commandeert, ze doet het gedwee en zonder mopperen. Dus de hele dag gaat het van:’ doe dit aan, doe dit uit. Doe zachter, doe harder.’ Dat is toch niet normaal? De buren zullen wel denken: ‘goh, Hein en z’n wijffie zijn heerlijk SM-spelletjes aan het spelen. Zo te horen is Hein de dominante.’ Of iets in die trant.

Maar goed. Ik snap wel dat hij voor haar gevallen is. Want ik ben namelijk niet zo gek te krijgen. Ik laat me niet de hele dag de les lezen. Ha, dat is mijn vak. Nou hoor ik jullie denken: ‘Waarom blijft Hein dan toch bij jou?’ Nou.... dat is voor mij een weet en blijft voor jullie een vraag. Maar laat ik het zo zeggen: tutjehola en ik vullen elkaar nog voldoende aan. Ik hoef nog héél lang niet bang te zijn om vervangen te worden!!

© Annemarie Steenbergen op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
17.09.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Hein zal eerder op Tutjehola dan op jou zijn uitgekeken.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig