Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

62 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Honds
De hond heeft vannacht zijn kussen gesloopt. Goed dood, beyond repair. Het tweede kussen in evenzoveel nachten.
 
Voor hij interesse kreeg in kussens, heeft hij zich anderhalve maand uitgeleefd op het hek dat hem scheidt van de rest van het washok. Elke nacht voldoende houtsplinters om de avond nadien onze stoof mee aan te steken. Vandaag heb ik twee gigantische bergen pluche ter beschikking, maar daar kan ik helaas voor de rest niet veel meer mee.
 
Volgens dokter Internet zou het verlatingsangst kunnen zijn. Dat vind ik nog geen reden om het kot af te breken. Ik heb ook verlatingsangst en ik verbouw de living niet als mijn vriendje ‘s morgens naar zijn werk vertrekt. Ik heb wel eens een living verbouwd toen een toenmalig vriendje niet meer terug kwam. Maar dat was zijn living, dus dat telt niet echt.
 
Bovendien weet die hond dat we niet ver weg zijn. Hij blaft een uur aan een stuk zodra we gaan slapen en om de twee minuten roept mijn partner : “Kenzo, kop dicht”, voor heel de straat. Als heel de straat weet dat we thuis zijn, dan de hond zeker. Hoe geruisloos ik ook probeer een snoepje uit de wikkel te peuteren, hij staat in de keuken. Niks mis met zijn gehoor dus. Het mijne daarentegen ziet af deze dagen. Ik wil al niet meer lepeltje-lepeltje liggen uit schrik voor permanente gehoorschade.
 
De oplossing, aldus internet alweer, zou zijn om de hond af te leiden met voedsel. Bv. door een hondenspeeltje vol te stoppen met snacks zodat de hond gedurende een langere periode bezig en afgeleid is. En vervolgens moe en voldaan gaat slapen. Ik heb daar andere methodes voor, maar soit.
 
Ik weet trouwens niet wat voor hond ze dan voor ogen hebben, want de onze heeft een verstoorde relatie met eten. Zo’n hondenspeeltje gaat welgeteld een halve minuut mee en dan zijn zowel de brokken als het speeltje opgegeten. Onze Kenzo werkt als een stofzuiger : je ziet hem niet kauwen, niet slikken, zijn hoofd gaat over de bak en alles is weg. Hoeveel en hoe vaak je de eetbak ook vult. Als boulimie bij honden bestaat, dan hebben wij de primus inter pares te pakken.

Hij eet ook alles. Het is de eerste van alle honden die we tot nu toe versleten hebben die ketchup lust, en appelmoes, sla, tomaten, rauwe aardappel, zure augurken, you name it.
 
Mijn dochter maakte onlangs een sneeuwman. Nog voor ze ons geroepen had om te komen kijken, was de wortel die als neus diende al opgegeten. De plastic doppen voor de ogen konden we nog net recupereren voordat er een maagoperatie nodig zou zijn. Afleiden met eten : zeer zeker. Lange tijd bezig houden : vergeet het maar.
 
Het enige wat hem kalm houdt zijn lange wandelingen in het bos. Dat komt goed uit, want dat is vandaag de dag ook zowat het enige dat mijn stress en zenuwen nog iets of wat onder controle houdt. Tijdens de dag houden wij dus redelijk goed stand.
Maar zodra de avondklok ingaat, heb ik een probleem.

Iemand nog kussens teveel?
P.S. : geen zitzakken met isomobollekes of gevuld met kapok, want dat wordt hier aanzien voor rijst met schuimpjes…
2.12.0.0
 
PS:

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Honds"

06.05.21
Feedback:
Liefdevol verhaal, ik ga hier van glimlachen.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig