Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

het skatebord

Als kinderverpleegkunde in een ziekenhuis kom je heel veel verschillende dingen tegen. De ernstige, de langdurige en natuurlijk ook de hopeloze gevallen. 

Maar soms kun je lachen heel erg lachen op een afdeling met veel kommer en kwel.

Ik zit in de nachtdienst en het is volle bak. Dus tijd voor eten, koffie en thee zijn schaars. Dat maakt wel dat de nacht heel snel voorbij gaat.

Op de zaal ligt en jongetje van zeven jaar dat aan het eind van de middag geopereerd is aan een blindedarmontsteking. Hij heeft nog best pijn en voelt zich behoorlijk naar. Hij komt uit een hechte familie die bewoners zijn van het woonwagenkamp niet ver van het ziekenhuis. Op, naast en onder zijn kastje liggen allemaal cadeautjes die hij gekregen heeft. Alle familieleden willen de pijn verzachten door middel van cadeautjes, maar dat lukt nou eenmaal niet. Vele malen ga ik bij hem kijken. Af en toe slaapt hij en heeft dan gelukkig geen pijn. 

Het is inmiddels vier uur en ik hoor gerommel op de kamer. Wat zal dat toch zijn? Ik snel er heen en sta stokstijf in de deuropening. 

Daar staat mijn patiëntje in een blauw ok hemd, met zijn hand drukkend op zijn buik, op een skatebord. De  tranen lopen  over zijn wangen.

 ‘Van me oom gekregen’ zegt hij. Hij lacht tussen zijn tranen door

© Trees Middelkoop op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
27.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
lieve trees wat heb jij toch met ziekenhuizen? Fijn dat je je inzet voor de mens. Ik kan mijn testen niet meer bewerken en daar baal ik wel van. Heb de webmaster al gevraagd wat het is maar ik hoop dat je me even wilt zeggen hoe je dat oplost! Veel liefs van ingrid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig