1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 28-06-2021

Hits: 201

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het gelijk van de 'aso'

Aangepast: 28-06-2021
In onze keurige straat heerst geen hysterische Oranje uitdossing, er wappert nog geen vlaggetje. Toch denk ik dat iedereen kijkt, want om kwart voor het begin van de wedstrijd is het buiten muisstil. Om die specifieke, nergens mee te vergelijken voetbalspanning op te snuiven vind ik het leuk om vlak voor elke wedstrijd een vuilniszak weg te brengen. Echt kicken, kan geen vlaggetje of juichcape tegenop. 
 
We schuiven ons teeveemeubel naar buiten (richting achtertuin hoor, niet voor het huis natuurlijk, #nettebuurt, #koopwoningen, #wezijntochzekerhenkeningridniet). Desalniettemin best een beetje volks, maar mag 't een keertje? Iedereen doet 't. Toch? 
Niet helemaal, want meteen na het Wilhelmus worden we opgeschrikt door ander wild geraas. Van een grasmaaier. Say what? Hoe dan?
 
Nou kun je veel zeggen van onze naaste buurman. Bijvoorbeeld dat het een aardige, kalme, sociale, behulpzame, intelligente, universitair geschoolde en uiterst belezen dertiger is. Die kennelijk niet van voetbal houdt. Dat dan weer wel. Of niet. Hoe dan ook, buurlief voldoet bepaald niet aan het beeld van de aso next door, maar om nou tijdens de kwartfinale van Oranje zo luidruchtig te gaan tuinieren.... Dat moet wel een daad zijn van weerstand, tegen het platte volksvermaak dat voetbalgekte heet. Wat een arrogantie zeg. Tijd voor een chagrijnige blik over de schutting.
 
Dit komt me op een verrassende openbaring te staan: 'Hee buuf, heeft Memphis er al één in liggen? Nee, ik kijk niet joh, die spanning trek ik niet. Daarom ga ik lekker mindful in m'n tuintje bezig, veel beter voor me.'
 
Met de kennis van nu is buurman natuurlijk de grote winnaar. Terwijl de rest van Nederland vloekend en scheldend de deceptie aan het verwerken is, zit hij er uiterst mindful bij. Met z'n puike gazonnetje. 
 
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.06.21
Feedback:
Grappig en plezant om te lezen.
Show more
29.06.21
Feedback:
Goed gezien, van jou zo nel als van de buurman :)
Show more
29.06.21
Feedback:
Heel grappig een zeer herkenbare situatie beschreven.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
1009
Lezen?
Column
Kutwerk
922
Lezen?
Column
Misofonie
882
Lezen?