SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Hermanisme

Publicatie: | Robert Beernink
Het leukste van op een terras zitten, is naar mensen kijken. Deze populaire stelling hebben we onlangs getoetst en naar de prullenmand verwezen.
Koffiedrinken aan de Ill in Straatsburg is genoeglijk, net zoals op een hete dag in de schaduw van de machtige Dom te Speyer een biertje achteroverslaan of in Heidelberg de Neckar tijdloos aan je voorbij zien stromen.
Het zijn de steden zelf die het verschil maken, de voorbij slenterende meute oogt overal hetzelfde.
Hoewel we dat inmiddels wisten, toch nog een stop gemaakt voor een klassiek Hermanisme: ‘Wij wij waren waren ook ook in in Baden-Baden.’

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
07.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Leuk! Is die laatste zin werkelijk een Hermanisme?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
07.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Met plezier gelezen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.