1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Heel even een lekker warm gevoel

Publicatie op : 22-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Heel even een lekker warm gevoel

197 Hits.

Wat zijn wij mensen toch rare, koele wezens. Een aantal maanden geleden werd ik door de overheid verplicht om op officiële papieren te stipuleren dat ik ‘eigenaar van een dier’ ben en dat ik, meer specifiek, een vrouwelijke hond bezat. Ik heb het inmiddels geprobeerd met bier, wijn en cognac, maar ze lust het duidelijk niet.

Ik voel me als een basketballer in de nacht. Laatdunkend. Ik ben een eigenaardige eigenaar. Een levend wezen bezitten klinkt in mijn beleving hautain, vreemd en ‘bijzonderling’ (bijzonder zonderling). Onrespectvol, alsof honden en andere beestjes geen eigenwaarde kennen en per definitie minderwaardig zijn. Desalniettemin vergelijken we onszelf te pas en te onpas met allerlei dieren. Zo ben ik absoluut geen koele kikker, maar vul ik dagelijks enkele uren met ijsberen. Min of meer doelloos heen en weer stappen, bedoel ik dan. Zeker niet in ijswater springen in een poging tot zwemmen, want dan ben ik een vogel voor de kat. Ik verafschuw zowel de koude als het zwemmen, water, zeeën, vijvers, plassen en zo(‘n) meer. Ik ben niet weg van water, al ben ik het liever juist wél. Ver weg. Zeeën van tijd vind ik desondanks heerlijk en niet-zwemmend welvarend zijn heeft ook wel iets. Ik hou van eb en overvloed. De schaapjes op het droge hebbend. Ik ben evenwel verre van bezitterig of gierig, laat dat duidelijk zijn. Ik denk dat ik een hart voor dieren heb. Binnenkort ga ik opnieuw officiële documenten van de overheid invullen, denk ik. Die van orgaandonatie na overlijden. Ze mogen alles van me hebben, behalve mijn rentenieren.

Wat voel ik me weer als een vis in het water met mijn woordspelinkjes. Ik dol fijn met mijn lezers. Ondertussen krab ik, de door mij zo gehate koude dapper trotserend, zonder ijspik het ijs van mijn voorruit. Indien je deze tekst aan iemand voorleest, besteed je best voldoende aandacht aan de articulatie van het laatste woord in de vorige zin. Ter info: een ijspik of ijspriem is een soort prikpen met geharde punt en wordt gebruikt om ijs te breken. Ik doe het iets rustiger. Met een door mij nooit beluisterde, maar wel bekraste cd van Marco Borsato is het in een mum van tijd gepiept. Krabben maar! Nog even over de achterlichten… Ziezo. Auto helemaal klaar en lekker ijsvrij voor vertrek naar de supermarkt. Nu verwarming op vijfentwintig graden en gas geven. Op mijn boodschappenlijstje staan een hoop diepvriesproducten, maar ook een pakje crèmepaté. Speciaal voor Luna, de hond des huizes. Het eerste boterhammetje dat ik ’s morgens smeer is steevast voor haar. Met crèmepaté. Niet omdat het mijn verantwoordelijkheid is als officiële eigenaar, maar gewoon omdat ze dat zo heerlijk vindt en omdat het mij heel even, heel onofficieel, een lekker warm gevoel geeft.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

27.03.21
Feedback:
Leuk verhaal!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
22.03.21
Feedback:
goed verhaal, even genieten! Vier sterren! Neem gerust een kijkje bij mij
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
OVER VALLEN, OPSTAAN EN EEN UITGEREKT BESTAAN
545
Lezen?
Ei
459
Lezen?
DE BOEIENDE BIB VAN RONKEND REUTELGEM
368
Lezen?
ERGENS
355
Lezen?
HET VERDRIET VAN DE CLOWN  
354
Lezen?