1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Hakken

Publicatie op : 06-05-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Hakken

167 Hits.
Ik zit. Met een paar kekke laarsjes aan m'n voeten. Net gepoetst, mooi hoor. Wel een beetje erg hoog, die hakken. Is te lang geleden. Ik zie nu al op tegen de terugweg. Heenreis viel zwaar tegen.Terwijl dit terras extreem dicht bij huis is. Dertig meter lopen, struikelen, strompelen en een walhalla van lokaal gebrouwen biertjes ligt aan je voeten. Verwennerij, ik zit hier goed.
 
Net als de rest van Nederland, heb ik me tijdens de intrede van de diverse lockdowns drie slagen in de rondte gekuierd. Echt, ik kan mijn stad wel dromen nu. En Zwolle is bepaald geen nachtmerrie, kan ik u melden. Na 30 jaar Zwols burgerschap realiseer ik me dat ik in een prachtige stad woon. Waar zo'n crisis al niet goed voor is.
Maar ben zo onderhand wel een beetje uitgebanjerd op mijn gympen. Mijn wandelskills op hoge hakken heb ik daarentegen behoorlijk verwaarloosd, daar pluk ik nu de zure vruchten van.
 
Aangezien het uitgaansleven al een poosje op z'n kont ligt, zag ik weinig noodzaak tot het dragen van frivool schoeisel. Thuis bankhangend op naaldhakken voetbal kijken slaat immers nergens op. Tegelijkertijd heb ik altijd pertinent geweigerd om op gympen buiten de deur te drinken. Doe ik niet. Een automonteur gaat niet in z'n overall naar de opera, een voetballer niet op nopschoenen naar de disco, een prostituee niet in haar nakie uit eten. Dat dus.
 
Een terrasbezoek is net als uitgaan een kleine 'escape from reality.' Moet een beetje speciaal blijven en daar horen leuke schoenen bij, vind ik. Dus om straks weer volle bak mee te draaien, zal ik eerst flink moeten trainen, vrees ik. 
Goed, dat is van latere zorg, want voorlopig zit ik hier, letterlijk met volle teugen te genieten. En kan ik kruipend naar huis. Denk dat ik dat maar ga doen ook.
 
 
 
 
PS: Ik ontvang graag feedback

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.05.21
Feedback:
dik verdiend
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Tryntsje van der Meer 28.05.21
  Hey Ingrid, thanx ; ) Wat lief allemaal. Ik heb idd wel de ambitie om me in de bladenwereld te gaan begeven...denk dat 't wel wat voor me is.
07.05.21
Feedback:
Leuk verhaal. Gelukkig zijn er meer alternatieven dan hoge hakken en gympen ;) Er zit wel een flinke typo in. 'daarentgen'.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Tryntsje van der Meer 12.05.21
  Hey thanx! Had ik dus mooi overheen gekeken..
  • Ingrid Karsten 28.05.21
   leuk verhaal, tja als je kruipend naar huis moet dan maar gympen aan. Je bent een erg mooie vrouw trouwens, review volgt nog! Heb je er al eens aan gedacht om columns te gaan schrijven voor een blad of doe je dat al? x
06.05.21
Feedback:
Leuk. Met veel plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
883
Lezen?
Column
Kutwerk
840
Lezen?
Column
Misofonie
808
Lezen?
Column
Regelmiep
652
Lezen?
Column
RUZIE
640
Lezen?