Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

90 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Hakken
Ik zit. Met een paar kekke laarsjes aan m'n voeten. Net gepoetst, mooi hoor. Wel een beetje erg hoog, die hakken. Is te lang geleden. Ik zie nu al op tegen de terugweg. Heenreis viel zwaar tegen.Terwijl dit terras extreem dicht bij huis is. Dertig meter lopen, struikelen, strompelen en een walhalla van lokaal gebrouwen biertjes ligt aan je voeten. Verwennerij, ik zit hier goed.
 
Net als de rest van Nederland, heb ik me tijdens de intrede van de diverse lockdowns drie slagen in de rondte gekuierd. Echt, ik kan mijn stad wel dromen nu. En Zwolle is bepaald geen nachtmerrie, kan ik u melden. Na 30 jaar Zwols burgerschap realiseer ik me dat ik in een prachtige stad woon. Waar zo'n crisis al niet goed voor is.
Maar ben zo onderhand wel een beetje uitgebanjerd op mijn gympen. Mijn wandelskills op hoge hakken heb ik daarentegen behoorlijk verwaarloosd, daar pluk ik nu de zure vruchten van.
 
Aangezien het uitgaansleven al een poosje op z'n kont ligt, zag ik weinig noodzaak tot het dragen van frivool schoeisel. Thuis bankhangend op naaldhakken voetbal kijken slaat immers nergens op. Tegelijkertijd heb ik altijd pertinent geweigerd om op gympen buiten de deur te drinken. Doe ik niet. Een automonteur gaat niet in z'n overall naar de opera, een voetballer niet op nopschoenen naar de disco, een prostituee niet in haar nakie uit eten. Dat dus.
 
Een terrasbezoek is net als uitgaan een kleine 'escape from reality.' Moet een beetje speciaal blijven en daar horen leuke schoenen bij, vind ik. Dus om straks weer volle bak mee te draaien, zal ik eerst flink moeten trainen, vrees ik. 
Goed, dat is van latere zorg, want voorlopig zit ik hier, letterlijk met volle teugen te genieten. En kan ik kruipend naar huis. Denk dat ik dat maar ga doen ook.
 
 
 
 
PS: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Hakken"

© Tryntsje van der Meer
28.05.21
Feedback:
dik verdiend
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Tryntsje van der Meer 28.05.21
  Hey Ingrid, thanx ; ) Wat lief allemaal. Ik heb idd wel de ambitie om me in de bladenwereld te gaan begeven...denk dat 't wel wat voor me is.
07.05.21
Feedback:
Leuk verhaal. Gelukkig zijn er meer alternatieven dan hoge hakken en gympen ;) Er zit wel een flinke typo in. 'daarentgen'.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Tryntsje van der Meer 12.05.21
  Hey thanx! Had ik dus mooi overheen gekeken..
  • Ingrid Karsten 28.05.21
   leuk verhaal, tja als je kruipend naar huis moet dan maar gympen aan. Je bent een erg mooie vrouw trouwens, review volgt nog! Heb je er al eens aan gedacht om columns te gaan schrijven voor een blad of doe je dat al? x
06.05.21
Feedback:
Leuk. Met veel plezier gelezen.
 • Schrijfkwaliteit
  4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig