Tryntsje van der Meer

Groetrelatie

© Tryntsje van der Meer op 21.01.2022.

Eerlijk is eerlijk, de sociale leegte van de afgelopen tijd heeft me toch maar mooi een handvol nieuwe relaties opgeleverd. Gewoon door vaker te groeten op straat. Beetje hoi'en, glimlachen of zwaaien naar mensen die ik wel eens tegen kom en als er terug gegroet wordt, heb je een nieuwe groetrelatie. Simpel.
 
Iedereen heeft ze, verbintenissen met de medemens die louter bestaan uit 'Hoi', 'Goeiemorgen' of 'Wat een rotweer hè?' Aangezien ik normaalgesproken op verschillende locaties werkzaam ben, heb ik intussen onderweg een aardige verzameling groetvrienden opgebouwd. Begrijp me niet verkeerd, ik loop heus niet zomaar bandeloos met jan en alleman rond te groeten. Absoluut niet, met de meeste groetvriendschappen wissel ik meer dan één lettergreep uit! Dat gaat van 'Hoihoooi!' tot zelfs 'Hey goedemorgen!', vaak vergezeld van een brede glimlach en/of een opgestoken hand. Dat zijn de krenten uit de groetpap. 
Daarnaast ben ik ook niet vies van iets kortstondigs, zoals een incidenteel, vluchtig hoofdknikje, zonder geluid. Een zogenaamde groetscharrel, leuk voor erbij.
 
Ach, weet je, ik heb een groot hart en durf ook best risico's te nemen. Dan verras ik een potentiële groetpartner met een ingetogen lachje en wacht af wat de andere partij doet. Vaak ontstaat er een duurzame groetband of een oppervlakkige zwaaiflirt. Soms niks. Afwijzingen horen erbij, ook in de groeterij.
Net als onvermijdelijke 'break ups.' Een groetliefde kan voorbij gaan of die prille 'hoi'flirt laat ineens niks meer van zich horen...Pijnlijk. Zeker wanneer je groet-ex gewoon met een nieuw kletsmaatje op fietst en jou niet meer ziet staan. Of fietsen.
In zo'n geval, niet te lang kniezen, volgende keer gewoon heel uitbundig zwaaien naar een willekeurige fietser achter hem/haar. Dat zal hem/haar leren! Alsof je voor de neus van je overspelige ex met je nieuwe 'friend wih benefits'.....dat idee.
 
Echt hoor, groet-dating is één groot spel en jij bepaalt de regels!
 
Greets with benefits...;)
 
---
Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
20-02-2023

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  02.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Ik kees deze nu pas, maar een erg leuk verhaal/cursiefje!
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  05.02.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Mooi, wat jij van zo een nietig onderwerp kan maken! :)
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 654
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Jakim Kravanja: Xullux 1 - Het verdoemde verbond

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.