Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Inzendingen: 414
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Goodbye KISS

Na 45 jaar stopt de legendarische Amerikaanse rockband KISS ermee. Met hun (op een paar jaar na) immer zwart-wit geschminkte gezichten valt het weliswaar minder op, maar de bandleden worden toch echt een dagje ouder. En dus reizen ze nu de hele wereld rond met hun afscheidstournee End of the Road.

Manlief is onlangs met een vriend – een KISS-liefhebber in hart en nieren – naar de Graspop Metal Meeting geweest, een festival dat ook door de band werd aangedaan. Mijn echtgenoot is niet speciaal KISS-fan (hij houdt van verschillende metal- en hardrockgroepen), maar deze laatste kans om KISS live te zien wilde hij toch ook niet laten schieten.

Niet zo verwonderlijk dus dat als onze zesjarige zoon bij papa in de auto heeft gezeten, er daarna steevast een of ander stevig rocknummer in zijn hoofdje zit. Nu zijn we op vakantie en zitten we in de auto om een uitstapje te maken. Zoonlief wil I was made for lovin’ you van, jawel, KISS horen. En nog een keer. En nog eens. En daarna nog één keer, bezweert hij ons. Nou, vooruit dan maar, daar gaat ie weer: “I can’t get enough. No, I can’t get enough …”

Ik moet bekennen dat ik zelf ook altijd groot fan van dit nummer ben geweest. Het staat op minstens één van de vele cassettebandjes die ik in mijn jonge jaren vol ‘lievelingsliedjes’ zette. En nog steeds zul je mij als een van de eersten op de dansvloer aantreffen als ze dit nummer draaien – luidkeels meezingend. Maar geloof me, als je het keer op keer, op keer, op keer, op keer achtereenvolgens hoort, blijkt dat je er toch wél ‘enough’ van kunt krijgen. Nu wil ik wel eens iets anders horen.  

Maar dan zet zoonlief grote smekende ogen op en vraagt om “alsjebliééééééft” nog een laatste keer zijn lievelingsliedje te mogen horen. Ach, I was made for lovin’ you, mijn kleine schat, denk ik dan maar en laat hem nog een keer het liedje horen. En nog een keer. En nog een keer.
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 412

geef een waardering voor: "Goodbye KISS"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !