Cursiefjes

Cursiefjes op Schrijverspunt
  • Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  • meedoenWil je ook een cursiefje publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Goodbye KISS

Na 45 jaar stopt de legendarische Amerikaanse rockband KISS ermee. Met hun (op een paar jaar na) immer zwart-wit geschminkte gezichten valt het weliswaar minder op, maar de bandleden worden toch echt een dagje ouder. En dus reizen ze nu de hele wereld rond met hun afscheidstournee End of the Road.

Manlief is onlangs met een vriend – een KISS-liefhebber in hart en nieren – naar de Graspop Metal Meeting geweest, een festival dat ook door de band werd aangedaan. Mijn echtgenoot is niet speciaal KISS-fan (hij houdt van verschillende metal- en hardrockgroepen), maar deze laatste kans om KISS live te zien wilde hij toch ook niet laten schieten.

Niet zo verwonderlijk dus dat als onze zesjarige zoon bij papa in de auto heeft gezeten, er daarna steevast een of ander stevig rocknummer in zijn hoofdje zit. Nu zijn we op vakantie en zitten we in de auto om een uitstapje te maken. Zoonlief wil I was made for lovin’ you van, jawel, KISS horen. En nog een keer. En nog eens. En daarna nog één keer, bezweert hij ons. Nou, vooruit dan maar, daar gaat ie weer: “I can’t get enough. No, I can’t get enough …”

Ik moet bekennen dat ik zelf ook altijd groot fan van dit nummer ben geweest. Het staat op minstens één van de vele cassettebandjes die ik in mijn jonge jaren vol ‘lievelingsliedjes’ zette. En nog steeds zul je mij als een van de eersten op de dansvloer aantreffen als ze dit nummer draaien – luidkeels meezingend. Maar geloof me, als je het keer op keer, op keer, op keer, op keer achtereenvolgens hoort, blijkt dat je er toch wél ‘enough’ van kunt krijgen. Nu wil ik wel eens iets anders horen.  

Maar dan zet zoonlief grote smekende ogen op en vraagt om “alsjebliééééééft” nog een laatste keer zijn lievelingsliedje te mogen horen. Ach, I was made for lovin’ you, mijn kleine schat, denk ik dan maar en laat hem nog een keer het liedje horen. En nog een keer. En nog een keer.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 152
(Gemiddelde waardering 2.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Michelles première

nov 18, 2019 Kort verhaal Antoinette Jarig

Het pluizenvisioen

nov 05, 2019 Column Reinder Veelinx

Meer schrijfactiviteiten