Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

87 Hits

Publicatie op:
Goodbye!
Ik begrijp de, bijna, rage om goed-gevoel-momenten op te halen tegen coronastress. Meestal gaat het dan om een nostalgisch lied, gedicht, boek of andersoortig kunstwerk dat voldoende waterlanders oproept om de bevlekte ziel te wassen. Helaas werkt dat tegendraads: het zo versterkte verlangen maakt het ongemak juist groter.
Mijn methode: neem afstand, investeer 19 minuten en 44 seconden in ‘Perfect Day’, de hilarische film uit 1929 met Stan Laurel en Oliver Hardy waarin een gepland gezellig dagje uit volledig in het water valt. Daar kunnen geen tranen tegenop, behalve die van het lachen! Tot ziens stress, vaarwel, ajuus, daag!
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Goodbye!"

© Robert Beernink
03.04.21
Feedback:
Ik sluit me bij Trijntsje aan, Robert.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
02.04.21
Feedback:
Duidelijke boodschap, lekker kort. En bedankt voor de tip !
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig