Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 211
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Goedkope lol

| Eelco Visser

Met mijn blik op de tegels gericht om mijn zwalkende gang enigszins onder controle te houden, wandel ik door de stille straten. Ouderdom heeft zo zijn nadelen. Op de stoep zie ik een 2€-muntstuk liggen. Wie het kleine niet eert .... schiet door mijn hoofd. Als ik mij voorover buk om het muntstuk op te rapen, blijkt al snel dat er geen beweging in te krijgen is. Vastgeplakt aan de stoeptegel, een goede grap. Bij het overeind komen zie ik in mijn ooghoek drie neusjes tegen de ramen geplakt. Ze lachen naar mij. Om hen te plezieren waag ik een nieuwe poging. Gehurkt peuter ik een tijdje aan de tegel. Als ik er genoeg van heb kom ik overeind, doe alsof het mij gelukt is en houd het denkbeeldige geldstuk tussen duim en wijsvinger in de lucht. De kinderen, ik zie ze schrikken als ik het geld zogenaamd in mijn achterzak stop. Eén meisje rent bij het raam vandaan. Ik loop verder. 
Het duurt niet lang of de deur gaat open. Ik hoor het meisje roepen, draai mij om en zie haar en haar moeder die achter haar staat: “Meneer mag ik mijn geld terug?”
Terwijl ik terugloop roep ik haar toe: “Het geld zit nog aan de stoeptegel hoor. Kijk maar.”
Samen kijken we naar de tegel. De moeder lacht. “Nu heeft meneer ons er tussen genomen. Een goede grap.”
Nadat ik verteld heb dat ik 60 jaar geleden soortgelijke grappen uithaalde met een portemonnee aan een touwtje, vervolg ik glimlachend mijn weg. Er is veel veranderd, maar weinig nieuws onder de zon. 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 85

3.755

(De gemiddelde waardering is 3.8 door 4 stem(-men)

Reacties   

# RE: Goedkope lolLieven Vandekerckhove 02-04-2020 22:08
Je hebt me inderdaad aan het lachen gebracht! :lol:
# RE: Goedkope lolVera Bijma 02-04-2020 20:38
Ha ha, wat een heerlijk verhaal! :lol:
# RE: Goedkope lolEelco Visser 02-04-2020 20:53
En het leukste is dat het vandaag echt is gebeurd

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: Cursiefje
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

onbesuisd

Geschreven door Dorine Van der Marel. Geplaatst in Column.
Met de zilveren Renault Modus tot het dak toe volgepropt komen dochter en vriendin het plein oprijden. Dochter springt de auto uit en vliegt ons in de armen. Vriendin worst...
Actuele Top 3 van deze rubriek

ZEN

22, mrt, 2020 Diane Thone

In haar blauwbebloemde kleed

30, apr, 2020 Lieven Vandekerckhove

Eerst even de wereld redden

23, apr, 2020 Vera Bijma
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!