Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 341

Gluren bij de buren

Het gluren kan soms uren duren. Met zijn neus tussen de jaloezieën weet hij soms van geen ophouden. Terzelfdertijd toont hij zijn ware zelf door zich te verstoppen achter een ijdel gordijn van schone schijn. Noem het gerust een verslaving. Verslaafd aan jaloezie en jaloers op verslaving. Verslaafd aan vergelijkingsdrang. Verslaafd aan het eindeloos verlengen van zijn verlanglijstje. Lang, langer, langst. Volledig verslaafd aan de onophoudende hoop op het vervullen van zijn lege wensen. Dat wil hij ook hebben, en liefst nog groter. Dat wil hij ook kunnen, en liefst nog beter. Dat wil hij ook zijn, en liefst zo snel mogelijk. Het lijstje kan en mag nooit afgewerkt worden. Het idee dat het niet meer groter, beter of sneller zou kunnen, boezemt hem angst in. Doodsangst.

Zouden de buren ook naar hem gluren? Hoogstwaarschijnlijk, en vanuit de hoogte. Neerkijkend vanop hun succesberg, vanop tien sporten hoger op de sociale ladder. Elk sport ingesmeerd met een mengsel van bruine zeep en Griekse olijfolie. Kijk die arme stakker, uitgespuwde marginaal. De fles is zijn beste makker, zijn kansen terminaal. Welk blik zal hij vanavond weer opentrekken? Bonen in tomatensaus? Haha, weer een onderbroek vol plekken! Ja, dat zullen ze wel denken over hem. Zij, zij die het allemaal voor mekaar hebben, hun schaapjes op het droge. Zij die geslaagd zijn in het leven, met felicitaties van een partijdige jury. Zij die met Kerst hun kalkoen kunnen volduwen, de wellness en plastische chirurgie niet schuwen en op kansarme kinderen spuwen. Zij die geen zorgen kennen, geen kommer en kwel. Zij die iets hebben om in hun testament neer te pennen, voor later, wanneer ze na hun roes met een kater neerkijken op het eindeloos spel dat ze achterlaten. Zij die ’s avonds de warme dons van voldoening over zich heen mogen trekken, lompviseitjes van hun vingers lekken en zonder schaamrood op hun kaken hun geldbeugel openmaken. Zij die een resem diploma’s kunnen ophangen aan hun muren, eikenhouten chalets in decadente skigebieden huren en voor wie het leven een feest is dat eindeloos mag duren. Zij die met hun zotte kuren graag eens gluren bij hun buren.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Junior Leroux
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 325
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Gluren bij de buren"

Geschreven door Junior Leroux . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!