1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Gezien

Publicatie op : 10-03-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gezien

434 Hits.
 
De oude vijand is teruggekeerd. Niet dat hij ooit ver weg was. In feite is de vijand onzijdig, maar ik zie 'het' in mijn gedachten voor mij als een hem. En nu is 'het' dus een hij.
Het verpersoonlijken van mijn vijand, maakt het voor mij tastbaar en beter te bestrijden. En aangezien het mijn vijand is, ben ik van mening dat ik de aangewezen persoon ook ben om hem te identificeren en te benoemen. Zijn naam is Depressie. Hij is sinds een paar jaar een ongewenste metgezel, die zich zo nu en dan slapend houdt, ergens achter in mijn hoofd, om dan ineens weer terug te keren op de voorgrond. Soms loopt hij voor mij uit. Zijn kleding is zwart. Het haar onverzorgd. Maar als hij zijn gezicht aan mij toont, is het pas echt mis.
Het gezicht is leeg. Er zijn geen ogen, mond of neus. Ik zie alleen een gapend, donker gat met tanden.
Het maakt me angstig, bang dat ik in dat gat val, en God beware mij, stel je voor dat ik erin zou springen.
Het is nooit duidelijk waarom Depressie opeens opduikt. Hij beslist en waarschuwt nimmer van te voren. Hij en ik zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hij ziet wat ik niet zie. En als hij voor mij uitloopt, voel ik wat hij voelt, datgene wat ik eigenlijk al voelde, zonder me ervan bewust te zijn.
Er is een pil. Ze heeft een naam. Fluvoxamine, maar die is zo lang.
Ze heet Antidepressivum en ze kent mijn vijand, Depressie, ook al. Ze heeft hem gezocht en gevonden. En daarna werd ze hem de baas.
Daarom liep hij een tijd lang weer in de pas, zonder dat ik zijn enge gezicht kon zien.
De laatste tijd leek Fluvoxamine wat moe, en dus toonde Depressie opeens weer zijn tanden.
'Weet je nog wie je bent of wat je voelt?
Want als jij het niet meer weet loop ik wel weer voorop,' sprak hij.
En dus liep hij zomaar opeens weer voor me uit.
Hij had gelijk.
Want hij had mij al gezien, lang voordat ik dat zelf deed.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.03.21
Feedback:
Mooi beschreven, het blijft een struggle, ik zie dat bij mijn partner.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
12.03.21
Feedback:
Heel erg treffend en herkenbaar geschreven Nicole. Ik hoop niet dat je dit uit eigen ervaring schrijft, zo wel, dan heel veel sterkte gewenst met deze, inderdaad, onzichtbare vijand.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Nicole Schilder 12.03.21
  Helaas gaat het inderdaad om mijzelf. Het ging weer niet goed, vandaar dat ik wat minder schreef en hier op de site was. Mijn dosis is AD is opgehoogd en het gaat wat beter. Dank voor je reactie. ❤
12.03.21
Feedback:
Wat heb je goed beschreven wat een enorme invloed een depressie kan hebben.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Midleven
580
Lezen?
Feest
572
Lezen?
Kwetsbaar
523
Lezen?
55 woordenverhaal
Ziekelijk
514
Lezen?
Spiritueel
502
Lezen?