Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 345

Gevlogen

Het is woensdagmiddag dus hup, dicht die laptop. Het is tijd voor qualitytime met mijn zoon.
Buiten is het maar druilerig weer dus blijven we voorlopig binnen. We trekken verschillende spelletjes uit de kast en tekenen erop los. Heerlijk vind ik dat, samen tekenen. Het voelt als een gratis les in mindfulness, ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

Als het even droog is, wil zoonlief samen voetballen in de tuin. Prima, wat beweging en een portie frisse lucht is ook niet verkeerd. Hij schopt de bal naar mij en ... scoort! Ik schop de bal naar hem en ... hij weet 'm fantastisch te stoppen. Daarna wijkt de bal af naar rechts richting het tuinhuis. Als ik er naartoe loop, zie ik ineens iets roods in het gras liggen met een hoop veren rondom. Ik kijk om me heen om te zien of de dader nog in de buurt is - vermoedelijk een van de vele buurtkatten die hier regelmatig in de tuin rondparaderen - maar de vogel is al gevlogen. De onfortuinlijke vogel die in het gras ligt - of wat er nog van over is - zal in ieder geval niet meer vliegen, zoveel is zeker.

Het is een nogal bloederig tafereel en ik hou zoonlief dan ook op afstand als hij nieuwsgierig dichterbij komt. Hij merkt dat ik er enigszins van aangedaan ben en geeft me een goedbedoelde tip:
"Gewoon aan iets lekkers denken, mama. Aan rode snoepjes en lekkere koeken."
Euh... Eet smakelijk, zou ik zeggen.

Aan het einde van de middag komen we terug van de zwemles. Ik sta in de keuken en als ik door het raam kijk, valt mijn mond bijna open van verbazing. Door het keukenraam zie ik een kleine roofvogel (valkje?) in de tuin van zijn prooi zitten eten. Midden in een woonwijk! En ik nog wel lollig doen met mijn 'de vogel was al gevlogen'. Niks kat, de vogel was écht gevlogen. Een roofvogel dus. En mocht u nu denken 'maak dat de kat wijs', dit is echt gebeurd. Er is geen woord van ge(v)logen.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Vera Bijma
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 298
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Gevlogen"

Geschreven door Vera Bijma . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...