Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Genot
Inzendingen: 426
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Genot
© Robert Beernink op .
Aantal hits: 68
Menig wereldrijk is eraan ten onder gegaan. Eenmaal verwezenlijkt door een gezamenlijk gedragen visie, strategische verstandshuwelijken, bekonkelde allianties en nietsontziende veroveringen, volgt onvermijdelijk individuele exploitatie van macht en tonen van rijkdom.
Lange termijn behoud maakt plaats voor korte termijn genot: we kunnen echt geen jaar wachten om kerstmis te vieren, willen nu de kroeg induiken en op wintersport gaan.
Het tij is gekeerd.
Teken aan de wand is dat de actuele mondkapjesplicht niet geldt voor werkers in de bezoldigde erotische dienstverlening. Over publieke binnenruimten gesproken!
Toch gloort er hoop: de aanstaande vaccinatiegolf betekent waarschijnlijk voor iedereen een happy end.
 
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Genot"

Geschreven door Robert Beernink . Geplaatst in Cursiefje.
10.12.20
Feedback:
Goed geschreven!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !