Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 345

Gelukkig Nieuwjaar!

"Nog maar twee minuten. Schiet nu op! Straks zijn we niet op tijd met “tinkelen”!”

Elke Oud en Nieuw is het een zenuwachtige bedoening. Hebben we ons uiterste best gedaan de sfeer er in te houden en vooral wakker te blijven tot in ieder geval het middernachtelijke uur, tegen de tijd dat het zo ver is zijn we uitgeblust. Zo dag en door kost het ons totaal geen moeite om de avond te rekken, maar op de één of andere manier wil het op die ene avond in het jaar gewoon niet lukken. Oogleden worden zwaar, de vette oliebollen liggen als stenen op de maag en vechten met de huzarensalade. En dan het gezellige drankje er nog eens bovenop, alles na een vrij lichte maaltijd.

Buiten knalt het eerste vuurwerk door de nachtlucht, kleuren spatten uiteen. We komen in actie.

“O, al twaalf uur geweest. Gelukkig Nieuwjaar, of deden we dat niet meer?”

Een paar jaren achtereen hadden we goede voornemens, namelijk om elkaar klokslag 00u00 eens niet “Gelukkig Nieuwjaar” te wensen. Met een beetje geluk zou het komende nieuwe jaar dan wat prettiger uitpakken. Vorig jaar waren we inmiddels vergeten of we aan het begin nu wel of geen nieuwjaarswensen hadden uitgewisseld. We kozen de gulden middenweg en klonken na twaalven zonder wens.

Dit jaar is de wens mij in de keel blijven steken en hebben de glaasjes niet geklonken. Het verlies van mijn plotseling zieke en verzwakte kat zo pal na de -beroerde- Kerstdagen waarin ik 's nachts om de haverklap opstond om haar te voeren ligt te vers in de geest om het nieuwe jaar met frisse blik tegemoet te gaan. Dat deed ik afgelopen jaar wel. Maak van het "nee" een "ja" was het motto met Nieuwjaar. Vier dagen later kreeg mijn moeder een lichte hersenbloeding die het leven voor lange tijd op de kop zette. 
Ik bedoel maar. Neem het leven zoals het op je afkomt en maak geen plannen. Ze lopen altijd anders. 

Gelukkig Nieuwjaar!

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Edith E
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 305
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "Gelukkig Nieuwjaar!"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
01.01.20
Feedback:
Hopelijk begin volgend jaar een cursiefje van jouw hand waarin je terugblikt op een zeer geslaagd 2020! Beste wensen, Edith.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...