Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 433
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Gelukkig Nieuwjaar!
© Edith E op .
Aantal hits: 382

"Nog maar twee minuten. Schiet nu op! Straks zijn we niet op tijd met “tinkelen”!”

Elke Oud en Nieuw is het een zenuwachtige bedoening. Hebben we ons uiterste best gedaan de sfeer er in te houden en vooral wakker te blijven tot in ieder geval het middernachtelijke uur, tegen de tijd dat het zo ver is zijn we uitgeblust. Zo dag en door kost het ons totaal geen moeite om de avond te rekken, maar op de één of andere manier wil het op die ene avond in het jaar gewoon niet lukken. Oogleden worden zwaar, de vette oliebollen liggen als stenen op de maag en vechten met de huzarensalade. En dan het gezellige drankje er nog eens bovenop, alles na een vrij lichte maaltijd.

Buiten knalt het eerste vuurwerk door de nachtlucht, kleuren spatten uiteen. We komen in actie.

“O, al twaalf uur geweest. Gelukkig Nieuwjaar, of deden we dat niet meer?”

Een paar jaren achtereen hadden we goede voornemens, namelijk om elkaar klokslag 00u00 eens niet “Gelukkig Nieuwjaar” te wensen. Met een beetje geluk zou het komende nieuwe jaar dan wat prettiger uitpakken. Vorig jaar waren we inmiddels vergeten of we aan het begin nu wel of geen nieuwjaarswensen hadden uitgewisseld. We kozen de gulden middenweg en klonken na twaalven zonder wens.

Dit jaar is de wens mij in de keel blijven steken en hebben de glaasjes niet geklonken. Het verlies van mijn plotseling zieke en verzwakte kat zo pal na de -beroerde- Kerstdagen waarin ik 's nachts om de haverklap opstond om haar te voeren ligt te vers in de geest om het nieuwe jaar met frisse blik tegemoet te gaan. Dat deed ik afgelopen jaar wel. Maak van het "nee" een "ja" was het motto met Nieuwjaar. Vier dagen later kreeg mijn moeder een lichte hersenbloeding die het leven voor lange tijd op de kop zette. 
Ik bedoel maar. Neem het leven zoals het op je afkomt en maak geen plannen. Ze lopen altijd anders. 

Gelukkig Nieuwjaar!

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Gelukkig Nieuwjaar!"

Geschreven door Edith E . Geplaatst in Cursiefje.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !