Cursiefjes

Cursiefjes op Schrijverspunt
  • cursiefje120Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  • meedoenWil je ook een cursiefje publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Geknipt

Het is zaterdagochtend en na het ontbijt voel ik een onverklaarbare drang om kappertje te spelen. Alhoewel, onverklaarbaar... Een paar dagen geleden vonden we een bericht van school in onze digitale brievenbus met het vriendelijke, doch dringende verzoek om je kind wekelijks op luizen te controleren. Daar krijg ik dus jeuk van hè, van zulke berichten. Psychische jeuk. Want zodra het luizenseizoen weer van start is gegaan, ben ik er bij elk kriebeltje van overtuigd dat ik luizen heb.

Tot nu toe zit het gelukkig enkel in de figuurlijke zin tussen mijn oren. Maar ik ben heel alert op elke krabbeweging van mezelf, mijn echtgenoot en vooral onze 6-jarige zoon. En ergens heb ik het (irrationele) idee dat we die bloedzuigende kruipertjes beter onder controle kunnen houden met kort haar. En dus jeuken mijn handen om de mannenkopjes in dit huis met de tondeuse te lijf te gaan.

Ikzelf heb een dikke bos schouderlang haar en heb er onlangs bij de kapper ook weer een flink stuk laten afknippen. Niet speciaal om een mogelijke invasie van luizen tegen te gaan, maar ik geef toe dat het mijn telefoontje voor een kappersafspraak wel heeft bespoedigd. Want zou zo’n antiluizenshampoo wel afdoende werken met zo’n dikke bos lang haar? spookt er onwillekeurig door mijn hoofd.

Mijn echtgenoot vindt het prima, het bespaart hem weer een kappersbezoek. Dus mag ik eerst op hem los. Zoonlief wil graag assisteren. Hij drapeert vakkundig een handdoek om papa’s schouders, die hij vervolgens keurig rond de nek instopt. En dan kan mama eraan beginnen.
“Zet ‘m maar op 1,” zegt papa. Ik vraag hem of hij zeker is. “Ja ja, de kapper zet ‘m altijd op anderhalf.”

Al direct blijkt het belang van een kommaatje meer of minder. Papa had zich schromelijk vergist. De kapper zet de tondeuse altijd op 15, herinnerde hij zich al snel…
Zoonlief en ik kijken geschokt naar de kale baan in papa’s haar. En beginnen vervolgens onbedaarlijk te lachen. Gelukkig had ik de tondeuse al wel weer uitgezet, anders was het hek (en papa’s haar) helemaal van de dam geweest.

Ik probeer de schade nog enigszins te beperken door de rest dan ook maar iets korter (dan die fameuze 15 mm) te scheren, maar je blijft de plek hoe dan ook zien. Des te meer omdat de huid daar spierwit ziet.

Ondertussen loopt zoonlief om het hele gebeuren heen te drentelen en maant mij steeds met een grote grijns op zijn gezicht aan om ‘m nog eens op 1 te zetten: “Toe mama, toe…”
Wat ik natuurlijk niet doe.
Dan vraagt hij plots: “Wanneer gaan we mama doen?”
Ik denk dat ik vannacht mijn slaapkamerdeur maar op slot doe…

Ondanks het fiasco ziet zoonlief het wonder boven wonder nog wel zitten om zelf ook een beetje bijgeschoren te worden. Ik zet de tondeuse angstvallig op de op één na langste stand en begin eraan. Na twee scheerbewegingen wil hij niet meer omdat de beweging tegen de haren in niet lekker voelt. Hij laat zich ook niet overhalen, hij is er klaar mee. Gelukkig vallen deze twee stroken korter haar minder hard op omdat er maar weinig af is.

Maar ik ben er inmiddels zelf ook wel klaar mee. Het kappersvak is toch een kunst op zich, besef ik. En ik ben er duidelijk niet geknipt voor.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 75
(Gemiddelde waardering 3 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Haiku bij aquarel

sept 21, 2019 Poëzie Guido Aerts

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Meer schrijfactiviteiten