1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-10-2020

Hits: 241

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gekkie

Aangepast: 15-10-2020
Eigenlijk ben ik gek op gekkies. Die spontane, kleurrijke types van 'net niet 100 punten.' Heb ik een zwak voor. Is vaak wederzijds, vraag me niet waarom.
 
In de Action trof ik er één, een dame met een harde stem. Ik zag haar eerst niet, maar hoorde haar enkele gangen verder. Luid en duidelijk. 'Wat gaat u kopen meneer? Niks? Wat doet u hier dan?',  'Wat een mooi mondkapje heeft u op!' , 'U zegt niks terug, stom hoor!' Vermakelijk, zo op een afstandje.
 
Eenmaal in de wachtrij bij de kassa denk ik de dans deze keer te ontspringen. Toch niet. 'Wat een leuke portemonnee mevrouw.' , 'Waar heeft u die gekocht?', 'Past er ook muntgeld in?' Ik antwoord respectievelijk 'Dank je, hier en nee', zou ik bij een niet-gekkie ook gedaan hebben. Dus.
'Sommige mensen willen niet met mij praten. U wel hè, u bent aardig. Die anderen zijn stom.' Beetje ongemakkelijk dit. Dan iets harder: 'Jullie zijn allemaal stom, behalve deze aardige mevrouw!'
 
Juist. Alle klanten in de rij kijken nu naar mij. Onbedoeld ben ik de spil in een uiterst ongemakkelijke situatie. Hè shit, heb ik nog een vuiltje achter m'n contactlens ook. Dat blijft niet onopgemerkt. 'Kijk nou, stomme mensen, jullie maken die aardige mevrouw aan het huilen!'
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.11.20
Feedback:
heerlijk - hier en daar een schoonheidsfoutje maar een kniesoor die daarover valt.
Show more
15.10.20
Feedback:
Ik zie het voor me Tryntsje, een prachtig, vermakelijk verhaal. Let alleen bij je dialoogzinnen op de interpunctie, soms gebruik je wel een komma, dan weer niet. In de derde alinea heb je na mevrouw eerst een punt en dan nog een komma gezet.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
1011
Lezen?
Column
Kutwerk
923
Lezen?
Column
Misofonie
882
Lezen?