Voor schrijvers, door schrijvers
Gekkie

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 378

Gekkie

Eigenlijk ben ik gek op gekkies. Die spontane, kleurrijke types van 'net niet 100 punten.' Heb ik een zwak voor. Is vaak wederzijds, vraag me niet waarom.
 
In de Action trof ik er één, een dame met een harde stem. Ik zag haar eerst niet, maar hoorde haar enkele gangen verder. Luid en duidelijk. 'Wat gaat u kopen meneer? Niks? Wat doet u hier dan?',  'Wat een mooi mondkapje heeft u op!' , 'U zegt niks terug, stom hoor!' Vermakelijk, zo op een afstandje.
 
Eenmaal in de wachtrij bij de kassa denk ik de dans deze keer te ontspringen. Toch niet. 'Wat een leuke portemonnee mevrouw.' , 'Waar heeft u die gekocht?', 'Past er ook muntgeld in?' Ik antwoord respectievelijk 'Dank je, hier en nee', zou ik bij een niet-gekkie ook gedaan hebben. Dus.
'Sommige mensen willen niet met mij praten. U wel hè, u bent aardig. Die anderen zijn stom.' Beetje ongemakkelijk dit. Dan iets harder: 'Jullie zijn allemaal stom, behalve deze aardige mevrouw!'
 
Juist. Alle klanten in de rij kijken nu naar mij. Onbedoeld ben ik de spil in een uiterst ongemakkelijke situatie. Hè shit, heb ik nog een vuiltje achter m'n contactlens ook. Dat blijft niet onopgemerkt. 'Kijk nou, stomme mensen, jullie maken die aardige mevrouw aan het huilen!'
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 39
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Gekkie"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
15.10.20
Feedback:
Ik zie het voor me Tryntsje, een prachtig, vermakelijk verhaal. Let alleen bij je dialoogzinnen op de interpunctie, soms gebruik je wel een komma, dan weer niet. In de derde alinea heb je na mevrouw eerst een punt en dan nog een komma gezet.
Grammatica & Spelling:
Voldoende
Passend in deze rubriek:
Ja
  • Lezenswaardig:
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Tryntsje van der Meer 24.10.20
    Hey Janneke, thanx voor de feedback en fijn dat je me scherp houdt!

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!