Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

228 Hits

Publicatie op:
Gek genoeg
Ter ontspanning scroll ik graag wat door oude cabaretfilmpjes. Ik hou best van groffe humor. Eigenlijk kan het me niet gek genoeg. 
Echt hoor, ik kan blijven schateren om een briesende, in GVD's grossierende Youp van 't Hek. Verkneukel me rot om Daniël Arends die 'humorloze moslims kwetst.' Of Hans Teeuwen, die (prinses) Beatrix van achteren... anyway, ik rol zowat over de grond, kan er niks aan doen. Nee, het kan mij niet gek genoeg.
 
Vanmiddag stond ik in de rij bij de kassa. De jongeman voor me werd getroffen door een dijk van een hoestbui. Blaffend in z'n arm draaide hij zich naar me om: 'Is wat hè, die corona!' Dat vind ik dan weer niet grappig. Gek genoeg.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gek genoeg"

© Tryntsje van der Meer
28.08.20
Feedback:
Een glimlach op het gelaat van je lezers toveren is méér dan voldoende. :)
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel