Voor schrijvers, door schrijvers
506 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

134 Hits

Publicatie op:
Geduld is een zaak

Ik zou willen dat ik een soort van extra waarheid omtrent dit virus in pacht had, zodat iedereen het gevoel zou krijgen dat we weten waar we mee bezig zijn en dat het het uiteindelijk allemaal waard is.

Ik zou willen dat er net als tijdens die veel te langdradige lesuren bij wiskunde waar het moeilijk is om je ogen open te houden, een klok aan de muur hing met een langzaam lopende secondewijzer die we konden volgen zodat we in ieder geval wisten dat er op een gegeven moment onvermijdelijk een zoemer der verlossing zou klinken, zodat we allemaal dat vervelende lokaal uit konden rennen en met z’n allen met elkaar konden gaan zuipen, met grote groepen mensen konden gaan blowen, met velen aan een extralange tafel extralang konden gaan tafelen en daarna natafelen zoals alleen Nederlanders dat kunnen.

Ik zou willen dat drukte weer een ergernis was, zoals in de rij van de garderobe van een volle discotheek, zoals in de auto achter de auto voor je, of zoals aan die voor drie man toch echt net iets te kleine pisbak tussen twee grote gasten ingedrukt waardoor zeiken mentaal onmogelijk is, of zoals in de skihut in Gerlos waar je door de drukte geforceerd tegen het okselzweet aanhangt van Jan-Peter die heel de dag in zijn net iets te warme skipak heeft geskied.

Ik zou willen dat ik weer voor de grap ‘Ik!’ gevolgd door ‘Oh, ik dacht dat jullie allemaal bij elkaar hoorden’, kon roepen als antwoord op de vraag wie er aan de beurt is op het moment dat ik als laatst een overbeladen friettent binnen kom stappen.

Ik zou willen dat we bij ‘anderhalve meter’ alleen nog maar moeten denken aan gechargeerde penislengtes in slechte grappen, aan grote tienjarigen, hele kleine volwassenen of aan de werkelijke lengte van twee meter bier nadat Mo eerst heel die veel te volle kroeg nog door moest.

Ik zou willen dat er nooit meer doden vielen, dat de paus me een keer opbelde om te vragen hoe het met me was, gewoon omdat ik hem sinds ik die film ‘The Two Popes’ heb gezien best wel een sympathieke kerel vind. Ik zou willen dat de mens in vrede leefde, dat de aarde niet meer opwarmt en dat paarden, honden, varkens en vlinders konden praten.

Ik wil een witte Lamborghini Huracán voor mijn verjaardag.

Geduld is een schone en een inmiddels wellicht gesloten zaak.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Geduld is een zaak"

06.11.20
Feedback:
Heel leuk en goed geschreven, met plezier gelezen.
Extralange zijn volgens mij 2 woorden.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Heb je deze al gelezen?

  • Het valt allemaal niet mee (69) Machteld Berkelmans 14-03-2021

                        Mensen konden toch wel echt moeilijk doen hoor. Hij hield wel veel van het vrouwtje, zeker. Net zo veel als van het baasje. Maar ze was wel erg streng als het ging om zijn eten. Boontjes en brokjes,...

    Lees meer: Het valt allemaal niet...