Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 478
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Gedonder
© Tryntsje van der Meer op .
Aantal hits: 162
Als kind was ik bang voor onweer, omdat ik dacht dat 'ze' boos op ons waren. 'Boos? Waarom? We hebben toch niks verkeerds gedaan? Maak je maar niet druk hoor.!', aldus mijn moeder. Toch was ik er niet gerust op, ik had immers best één en ander op m'n kerfstok...
Dat laatste mini Marsje had ik wel degelijk gepikt, terwijl ik had gezegd van niet. En mijn vriendinnetje en ik hadden stiekem een briefje met 'pestkop' in de tas van een pestkop gestopt. Was duidelijk mijn handschrift. We hadden groot gelijk, vonden we, maar dat zou die weergoden vast aan hun boze reet roesten.
Echt hoor, dat hele bliksemse gedonder was voor mij bestemd, zeker weten. Daarom was ik bang. Bang, dat ze me achterna zouden komen ofzo. Gelukkig ging onweer altijd over en dan was er geen vuiltje meer aan de lucht.
 
Hoe anders was dat afgelopen week. Het hield niet op. En ik was me serieus van geen kwaad bewust. De tijd van Marsjes stelen en pestbriefjes in schooltassen ligt immers al flink wat decennia achter me. Dus nee, voor mij kon het niet bedoeld zijn. Met een redelijk gerust hart ging ik slapen. Om uren later wakker te worden van nog steeds datzelfde geknal van boze goden. Ik volhardde in mijn angstweigering en draaide me lekker weer om.
 
Kennelijk had iemand, misschien meerdere iemanden, het goed verbruid.
Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Gedonder"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(762)
459 commentaren
87 nuttige stemmen.
15.08.20
Feedback schrijfkwaliteit
Leuk verhaal!
Een kleinigheidje: Maak je maar niet druk hoor.!', - hier klopt het einde niet helemaal
  • Waardering schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart