Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

267 Hits

Publicatie op:
Gedonder
Als kind was ik bang voor onweer, omdat ik dacht dat 'ze' boos op ons waren. 'Boos? Waarom? We hebben toch niks verkeerds gedaan? Maak je maar niet druk hoor.!', aldus mijn moeder. Toch was ik er niet gerust op, ik had immers best één en ander op m'n kerfstok...
Dat laatste mini Marsje had ik wel degelijk gepikt, terwijl ik had gezegd van niet. En mijn vriendinnetje en ik hadden stiekem een briefje met 'pestkop' in de tas van een pestkop gestopt. Was duidelijk mijn handschrift. We hadden groot gelijk, vonden we, maar dat zou die weergoden vast aan hun boze reet roesten.
Echt hoor, dat hele bliksemse gedonder was voor mij bestemd, zeker weten. Daarom was ik bang. Bang, dat ze me achterna zouden komen ofzo. Gelukkig ging onweer altijd over en dan was er geen vuiltje meer aan de lucht.
 
Hoe anders was dat afgelopen week. Het hield niet op. En ik was me serieus van geen kwaad bewust. De tijd van Marsjes stelen en pestbriefjes in schooltassen ligt immers al flink wat decennia achter me. Dus nee, voor mij kon het niet bedoeld zijn. Met een redelijk gerust hart ging ik slapen. Om uren later wakker te worden van nog steeds datzelfde geknal van boze goden. Ik volhardde in mijn angstweigering en draaide me lekker weer om.
 
Kennelijk had iemand, misschien meerdere iemanden, het goed verbruid.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Gedonder"

© Tryntsje van der Meer
15.08.20
Feedback:
Leuk verhaal!
Een kleinigheidje: Maak je maar niet druk hoor.!', - hier klopt het einde niet helemaal :)
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.08.20
Feedback:
Leuk verhaal!
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.08.20
Feedback:
Graag gelezen. :)
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: