1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  530 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-08-2020

Hits: 334

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gedonder

Aangepast: 15-08-2020
Als kind was ik bang voor onweer, omdat ik dacht dat 'ze' boos op ons waren. 'Boos? Waarom? We hebben toch niks verkeerds gedaan? Maak je maar niet druk hoor.!', aldus mijn moeder. Toch was ik er niet gerust op, ik had immers best één en ander op m'n kerfstok...
Dat laatste mini Marsje had ik wel degelijk gepikt, terwijl ik had gezegd van niet. En mijn vriendinnetje en ik hadden stiekem een briefje met 'pestkop' in de tas van een pestkop gestopt. Was duidelijk mijn handschrift. We hadden groot gelijk, vonden we, maar dat zou die weergoden vast aan hun boze reet roesten.
Echt hoor, dat hele bliksemse gedonder was voor mij bestemd, zeker weten. Daarom was ik bang. Bang, dat ze me achterna zouden komen ofzo. Gelukkig ging onweer altijd over en dan was er geen vuiltje meer aan de lucht.
 
Hoe anders was dat afgelopen week. Het hield niet op. En ik was me serieus van geen kwaad bewust. De tijd van Marsjes stelen en pestbriefjes in schooltassen ligt immers al flink wat decennia achter me. Dus nee, voor mij kon het niet bedoeld zijn. Met een redelijk gerust hart ging ik slapen. Om uren later wakker te worden van nog steeds datzelfde geknal van boze goden. Ik volhardde in mijn angstweigering en draaide me lekker weer om.
 
Kennelijk had iemand, misschien meerdere iemanden, het goed verbruid.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

15.08.20
Feedback:
Leuk verhaal!
Een kleinigheidje: Maak je maar niet druk hoor.!', - hier klopt het einde niet helemaal :)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.08.20
Feedback:
Leuk verhaal!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.08.20
Feedback:
Graag gelezen. :)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
913
Lezen?
Column
Kutwerk
868
Lezen?
Column
Misofonie
828
Lezen?