Voor schrijvers, door schrijvers
T.g.v. een mogelijke poging om malware toe te voegen aan de website op 30 november is de website helaas enige tijd niet bereikbaar geweest. Op dit moment is het probleem opgelost en zijn de website en alle inzendingen weer nagenoeg volledig beschikbaar. Mogelijk zijn inzendingen voor schrijfactiviteiten en aanmeldingen als lid, door onze automatische beveiliging, tijdens een korte periode niet volledig afgehandeld. We verzoeken je deze opnieuw te verzenden, resp. je opnieuw aan te melden. Onze excuses voor het ongemak.

Cursiefje

Cursiefje
Inzendingen: 410
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

Gebotteld mooi weer

Tags: Cursiefje
Gebotteld mooi weer
De vakantiezomerzon brengt mij in een weldadige roes waarin ik mij steeds weer laat verleiden tot het drinken van witte wijn. Dat is op zichzelf niet zo erg, ware het niet dat bij aanhoudend mooi weer de verleiding steeds vroeger op de dag toeslaat en ik er frequenter aan toegeef onder het motto: och, het is vakantie. De wijn laat sporen na in de vorm van overtollige kilo’s die zich behaaglijk rond het middenrif nestelen en die pas zichtbaar worden als het te laat is. Een weldenkend mens, en ik reken mij gemakshalve even tot die categorie, kent dit verschijnsel en ziet er een jaarlijks terugkerend patroon in. Desalniettemin slaag ik er niet in deze voorspelbare gang van zaken te doorbreken. Erger nog, zo tegen het einde van de zomer heb ik de zon niet meer nodig als excuus. Ook bij koud en nat weer ga ik er mee door. Dan kun je mij aantreffen in een sneu verregend tentje op een druipende camping met een glas in de hand. Ik houd mij dan voor dat ik de causaliteit kan omdraaien: Als ik een glas witte wijn inschenk, wordt het vast mooi weer. Mijn vrouw gelooft daar niet in en vraagt: ’Ga je nu al aan de wijn? Met dit weer?’
‘Ja’, zeg ik. ‘Ik drink hier gebotteld mooi weer!’
Mijn berouwdieet volgt de ‘r’ in de maand.
 
Dit artikel delen?

Publicatie op .
Hits: 111

geef een waardering voor: "Gebotteld mooi weer"

Geschreven door Martin Reekers . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
29.07.20
Feedback:
prachtig verhaal vind ik dit! De roes van de drank. Ik heb je vier sterren gegeven! Bravo Eggerik!
Groetjes van Ingrid
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    90%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Martin Reekers 16.08.20
    Dank voor de review, alleen heet ik niet Eggerik
20.07.20
Feedback:
Proost!
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !