SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Frictie

Publicatie: | Robert Beernink
Namens mijn uitgever begeleid ik een boekpresentatie. Mijn belangrijkste taak hierbij is het feestelijk uitreiken van het eerste exemplaar aan de auteur.
Tijdens het praatje daaraan voorafgaand vraag ik de schrijver, man van de wetenschap, wat hem ertoe heeft gebracht zich aan fictie te wagen, terwijl hij zich als hoogleraar puur aan non-fictie moet houden. Hij erkent dat zijn verhaal weliswaar is bedacht, maar dat hij degelijk onderzoek heeft gedaan waaruit onafhankelijk verifieerbare feiten te staven zijn.
Ik probeer me in te houden, niet te vertellen dat hij behalve als professor ook voor het KNMI werkt. Dat lukt niet.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.