1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 07-11-2020

Hits: 293

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Fred

Aangepast: 08-11-2020
In deze tijdens van corona, complottheorieën en presidentsverkiezingen, merk ik dat het werkgeheugen in mijn brein overkookt als een veronachtzaamd pannetje melk. Ik kan het niet meer aan. Ik wil, met mijn hoofd onder het kussen, doen alsof de wereld niet bestaat. En… ik wil Fred terug. Je weet wel Fred Emmer van het Journaal van vroeger. Hij is niet meer onder ons, dat is mij niet ontgaan, maar misschien is er iemand die op hem lijkt en belangrijker, die het nieuws op zijn Freds kan brengen. Met rustige stem, duidelijk gearticuleerd met een niet uit de plooi te krijgen neutraal smoelwerk dat alle opwinding weet terug te brengen tot de nuchtere wereld van feiten. Ook Fred had emoties hoor. Hij schreef erotische verhalen. Ik heb die nooit gelezen, maar hij zal daarin vast een wat andere toon hebben aangeslagen dan op het Journaal. Zou hij dat wel op z’n Journaals hebben gedaan dan zou het, denk ik, ongeveer zó hebben uigeluid. Door stimuli van het vrouwelijke lichaam richtte het mannelijke geslachtsdeel zich gisterenavond even na elven op om zich enkele ogenblikken later toegang te verschaffen tot zijn vrouwelijk complement, waarbij volgens welingelichte kringen kreunende geluiden waarneembaar waren. Kijk, zo mep je de opwinding ongenadig neer en die toon in het nieuws zou ik vandaag de dag verwelkomen.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.11.20
Feedback:
Grappig geschreven Martin!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
769
Lezen?
Column
Mijn moeder
712
Lezen?
De man die wilde loslaten
693
Lezen?