Diane Thone

Externe voeding uitgevallen

© Diane Thone op 08.01.2022.

Nou, wat bazelde die GPS nu ook alweer? Ik had het ding opgeladen en daarna netjes in de sigarettenaansteker geplugd. Want mijn auto heeft wel een GPS systeem aan boord, maar dat beperkt zich tot de Benelux en vermits de reis naar Frankrijk ging, had ik mijn oude systeem terug boven water gehaald.

Eerlijk is eerlijk, vooraleer ik de tekortkomingen van mijn GPS begin op te sommen moet ik bekennen dat, met een arrogante blijk van desinteresse, ik het ding nooit heb geupdated. Dus, met de regelmaat van een klok gaan we de mist in, het ding blèrend over hoe fout ik wel zit en me aanmanend om een U bocht te maken midden op de autostrade, en ik sakkerend op dat stukje techniek.

Naar Frankrijk dus.
De Vogezen om juist te zijn.

Heerlijke streek, ik was er de afgelopen jaren regelmatig. En eigenlijk weet ik best hoe er naartoe te rijden, alleen, na de stad Nancy steekt steeds weer de twijfel de kop op: "Was het hier naar rechts?"

En laat nu uitgerekend daar het ding uitvallen! Externe voeding bla bla bla.... weet je nog?
Damn!!
En tegelijk met het uitvallen van het ding kwam met een flits de wetenschap: "Ik ben mijn wegenkaart thuis vergeten!!"

Foute boel!
Kip-zonder-kop toestand!

Rijden tot er zich een parkeerzone aandient. De boel controleren en tot de slotsom komen dat de sigarettenaansteker de dader was, die was gewoon ordinair kapot. GPS was zo plat als een vijg, goede raad was duur! Maar vooral, waar was ik na al dat kriskras rondrijden ondertussen beland?

Nadenken.

In een moderne wagen kan het niet anders of er moet nog ergens zo'n inplug ding zitten.

Zoeken.... Instructieboekje lezen.... En vinden! Onderaan de achterbank zat er nog zo'n ding, GPS daarin geplugd en ja hoor, die kwam terug tot leven!

Probleem voorbij??

Neuh... Het ding begon me alle kanten op te sturen, kakelde over U bochten, links, rechts, herberekenen... tot ik uiteindelijk in een bos belandde.

En daar effe parkeerde om de stoom die ondertussen uit mijn oren kwam af te laten.

Er kwam een mannetje met hond aan. Mijn redder in nood! De hond, zo'n ondermaatse Chihuahua vatte terstond een zware afkeer voor me op en maakte aanstalten om mijn knieën of op zijn minst mijn enkels te verhakselen.

Ik haalde mijn beste Frans vanonder het stof vandaan:
"Euh...." en vroeg het mannetje de weg naar St.Die.

"Oh lalala, ma chère madame... St.Die aux Vosges? Cet loin d'ici! Il faut prendre l'autoroute!

Ja nou... zover was ik ook al... Mais, quelle autoroute?

Aah, dat was een kolfje naar zijn hand. Uitgebreid begon het mannetje me de weg uit te stippelen, na de tweede zin was ik de eerste al terug kwijt maar geen probleem, hij begon zijn uitleg opnieuw... en opnieuw... Die Fransen hebben de neiging om oeverloos te lullen, dacht ik oneerbiedig bij mezelf.

Nou, het kostte me wat geduld om van het mannetje met hond af te geraken, maar eindelijk kon ik verder en warempel -na nog wat rondjes rijden in zo'n Frans nest- zag ik ineens borden voor de A33! Gered! Terug op de goede weg!

En zo'n 2 uur later dan verwacht kwam ik dan op mijn bestemming aan. En als ik dit jaar één goed voornemen heb gemaakt dan is het wel om nooit nog een wegenkaart te vergeten. Moderne techniek?

Yeah right!

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk verhaal. Het lijkt wel een GPS die bedot speelt met je.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  09.01.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuk verhaal. Het lijkt wel een GPS die bedot speelt met je.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 740
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

De Friendzone - Jennifer Sucevic

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.