Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

116 Hits

Publicatie op:
Essentieel

Essentieel,

De lockdown verschaft ons slechts toegang tot winkels waar essentiële artikelen worden verkocht. Leeftocht, zeg maar. Begrijpelijk natuurlijk, we moeten dat vermaledijde virus zien in te dammen. Het zorgt er wel voor dat ik ontdekkingen doe die ik vooraf niet had kunnen vermoeden. Allereerst wist ik niet dat slijterijen essentiële leeftocht verkochten. Kijk, ik gun het die winkeliers van harte dat ze open kunnen blijven, maar in het bleke licht van wat essentieel is, oogt het voor mij wat surreëel. Daarnaast vielen mij enkele gebeurtenissen toe waardoor ik het concept ‘essentieel’ in een geheel nieuw licht ging zien.

Vorige week stapte ik op mijn fiets en bleef met de zak van mijn leren winterjas haken achter de punt van mijn zadel, met als gevolg dat de jas openscheurde. Het is mijn enige winterjas. Repareren zou kunnen, een nieuwe kopen ook, maar het concept ‘essentieel’ dekt dit soort zaken niet. Dat geldt ook voor mijn laptop waarvan het scharnier het ineens begaf waardoor het scherm niet meer blijft staan en eveneens voor mijn muis waarvan het scrol wieltje plotseling dienst weigert. De keukenkraan besloot de lockdown te benutten om vervaarlijk te gaan lekken. Onbetrouwbare types die keukenkranen! Ach ja er is vast veel online te regelen, maar dat is weer gedoe en voor reparaties komen er dan toch weer mogelijk met Angelsaksische virussen besmette lieden aan de deur. Mij niet gezien.

Ik onderwerp me maar aan de essentialia, koop een fles whisky en beschouw de wereld als een doedelzak. Santé!


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Essentieel"

08.01.21
Feedback:
En zo is een borrel op zijn tijd toch weer essentieel. ;o
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Martin Reekers 09.01.21
    Zeker Henk nadat gisteren mijn auto voor de deur is gestolen, je de buurt door fietst omdat je je ogen niet kunt geloven dat hij echt weg is en je aan je verstand gaat twijfelen door bureaucratisme bij de aangifte...