Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

79 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Ereterras
Hemelvaartsdag. Het landschapspark ligt er prachtig groen en lommerrijk bij. Ik ben in Ysselsteyn, Limburg, op de enige begraafplaats in Nederland voor gesneuvelde Duitse soldaten: zeventien uit de Eerste en bijna tweeëndertigduizend uit de Tweede Wereldoorlog, waarvan er vijfduizend geen naam hebben.
Het contrast met geallieerde erevelden is groot, alleen al in de kleurstelling van de onafzienbare rijen kruizen: wit voor de overwinnaars en grijs voor de verliezers. De talloze zinloos verloren levens, hoewel strikt van elkaar gescheiden, delen dezelfde grond, liggen in elkaars bloed.
De zon schijnt, het terras is open en ik probeer een uitsmijter te vinden.
 
 

Auteur: Ik heb geen behoefte aan feedback
Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ereterras"

© Robert Beernink
27.05.21
Feedback:
De geschiedenis van elke oorlog wordt geschreven door de overwinnaars, niet? De kleur van de graven eveneens door hen gekozen.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig