1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  529 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Elvis leeft?

Publicatie op : 18-08-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Elvis leeft?

85 Hits.

Met zijn kolossaal postuur, kwelt een goedlachse zonaanbidder een frêle strandstoeltje. Het houdt verrassend stand tot het moment dat zijn belager gaat staan en een geluidsinstallatie opstelt voor het zonovergoten strandhuisje. Niet veel later schalt er een diepe Elvisachtige stem over het Zeeuwse strand. ‘Since my baby left me, I've found a new place to dwell, it´s down at the end of Lonely street at Heartbreak hotel…’ Strandwandelaars kijken om. Op hun buik liggende bikinimeisjes schieten hun topjes aan om te kijken waar het lawaai ineens vandaan komt. Als blijkt dat in de herrie een ‘live’ stem is verpakt, blijven mensen kijken, luisteren en swingen. Er vormt zich een kring rond de hevig transpirerende zanger. Tussen de liedjes door vertelt hij over zijn samenwerking met de pianist en de achtergrondzangeressen van Elvis om duidelijk te maken dat we hier niet te maken hebben met een eerste de beste imitator begeleid door karakterloze karaokepuree. Nee, hier staat een man die minimaal even goed kan zingen als the King himself en die hem, voor eenieder waarneembaar, qua tonnage zelfs ruim overtreft.

Een man in een zonnestoel vlakbij lijkt het tafereel aan zich voorbij te laten gaan. Stoïcijns blijft zijn blik gericht op zijn boek. Geen moment heeft hij opgekeken naar het muziekgeweld dat zich op enkele meters van hem voltrekt. Hij sluit de herrie buiten door zich met een stuurs ik-kom-hier-voor-mijn-rust trekje om de lippen af te sluiten van alles en iedereen om hem heen. Na een halfuurtje staat hij ineens op, loopt met afgemeten passen zijn loeihete strandhuisje in en smijt de deur achter zich dicht, vermoedelijk om binnen het chagrijn van de rustverstoring uit te zweten.

De zanger ontgaat dat echter. Hij zingt onvermoeibaar, morsig articulerend, het zweet uit de poriën als betrof het hier de bühne van Ceasars’ Palace in Vegas in plaats van het Zeeuwse strand. De man heeft een stem die best een beetje op die van Elvis lijkt. Alleen komt zijn stem uit de keel. Die van Elvis kwam uit het hart. Daar zit misschien net het verschil tussen een imitator en een ster…

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
725
Lezen?
Column
Mijn moeder
633
Lezen?
De man die wilde loslaten
628
Lezen?
Column
Soufflé
583
Lezen?
De pianostemmer
574
Lezen?