SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. Maximaal 750 woorden.

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Elvis leeft?

Publicatie: 18.08.2021 | Martin Reekers

Met zijn kolossaal postuur, kwelt een goedlachse zonaanbidder een frêle strandstoeltje. Het houdt verrassend stand tot het moment dat zijn belager gaat staan en een geluidsinstallatie opstelt voor het zonovergoten strandhuisje. Niet veel later schalt er een diepe Elvisachtige stem over het Zeeuwse strand. ‘Since my baby left me, I've found a new place to dwell, it´s down at the end of Lonely street at Heartbreak hotel…’ Strandwandelaars kijken om. Op hun buik liggende bikinimeisjes schieten hun topjes aan om te kijken waar het lawaai ineens vandaan komt. Als blijkt dat in de herrie een ‘live’ stem is verpakt, blijven mensen kijken, luisteren en swingen. Er vormt zich een kring rond de hevig transpirerende zanger. Tussen de liedjes door vertelt hij over zijn samenwerking met de pianist en de achtergrondzangeressen van Elvis om duidelijk te maken dat we hier niet te maken hebben met een eerste de beste imitator begeleid door karakterloze karaokepuree. Nee, hier staat een man die minimaal even goed kan zingen als the King himself en die hem, voor eenieder waarneembaar, qua tonnage zelfs ruim overtreft.

Een man in een zonnestoel vlakbij lijkt het tafereel aan zich voorbij te laten gaan. Stoïcijns blijft zijn blik gericht op zijn boek. Geen moment heeft hij opgekeken naar het muziekgeweld dat zich op enkele meters van hem voltrekt. Hij sluit de herrie buiten door zich met een stuurs ik-kom-hier-voor-mijn-rust trekje om de lippen af te sluiten van alles en iedereen om hem heen. Na een halfuurtje staat hij ineens op, loopt met afgemeten passen zijn loeihete strandhuisje in en smijt de deur achter zich dicht, vermoedelijk om binnen het chagrijn van de rustverstoring uit te zweten.

De zanger ontgaat dat echter. Hij zingt onvermoeibaar, morsig articulerend, het zweet uit de poriën als betrof het hier de bühne van Ceasars’ Palace in Vegas in plaats van het Zeeuwse strand. De man heeft een stem die best een beetje op die van Elvis lijkt. Alleen komt zijn stem uit de keel. Die van Elvis kwam uit het hart. Daar zit misschien net het verschil tussen een imitator en een ster…

WAARDERING

HITS:

413

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.