SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Een ontmoeting met Youness (à la Jones Parker)

Publicatie: | Ingrid Karsten

Nou ja een ontmoeting is het nooit geworden, internetcontact via Instagram en Faceboek. Jones woont in Marokko en werd verliefd op me. Mispijn! Dat ik 57 jaar ben kon hem niet schelen (hij 38) en dat dikke nam hij op de koop. Toch hebben we elkaar nooit gezien omdat hij alles begon op te eisen. Of ik even wilde uitzoeken hoe hij naar Nederland kon komen. En of ik bereid was om met hem te trouwen. Ik had toen allang een relatie met Léon maar vond hem wel hartstikke leuk al kon hij beledigende dingen zeggen als ‘je hoeft niet bang te zijn om aangerand te worden als je komt want je bent toch niet zo mooi.’  We kregen woorden omdat hij zo graag zou willen verhuizen als werkeloze rechter. Hij woont nog thuis en is continu ziek. Weegt nog geen 50 kilo en verveelt zich kapot. Beweert dat het gewoon niet mogelijk is om werk te vinden terwijl hij in een toeristische stad woont. Ik bedoel die bedreigingen naar mij werden steeds heftiger en ik beloofde hem gouden bergen, wilde hem helpen met een cursus Nederlands en boeken opsturen wat hij weigerde. Nu zijn we een jaar later en kreeg ik een lief berichtje via Instagram. Hoe het ging en dat hij me zo had gemist, ja basta daar geloof ik helemaal niets van. Hoe het met Léon ging. Hij had woorden gehad met Léon die hem terecht ergens op gewezen had. Dat hij me gebruikte om naar Nederland te komen. De situatie in Marokko is schrijdend maar ik denk dat als hij echt wil er altijd manieren zijn om gelukkiger te worden. ‘I am dreaming to leave the country’ schreef hij en zo zal het blijven. Ik maakte plannen om hem te bezoeken wat hij weigerde, eerst wilde hij duidelijkheid tussen ons. I replied ‘but Youness if you are in love don’t you think you want to meet me first,’ maar hij antwoordde dat het hem niet ging om mijn uiterlijk maar dat hij een langdurige stabiele relatie zocht. We kwamen er niet uit en nu ben ik blij dat het afgelopen is en heb ik geen zin meer in veel contact. Zijn account van FB wordt steeds gehacked om de een of andere reden en FB antwoordt niet. Ik zou daar niet graag willen wonen maar het is zo’n prachtig land met al die natuur en mooie stranden. Ik ben al jaren niet echt meer op vakantie geweest en zou dolgraag eens ergens heen gaan met het vliegtuig. Maar niet meer naar hem, Youness is the endless problem! Hij is welbespraakt maar neemt geen blad voor zijn mond. Dit was tevens de laatste keer dat ik echt verliefd ben geweest en zal zijn. Mispijn is niets voor mij! Ik vind het een mooi gezegde.

Amstelveen, 13 juli 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
21.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
geen reactie zegt nog niet zoveel! Vind het zelf ook maar een matig stukje
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.