SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Een gekke Algerijn

Publicatie: | Ingrid Karsten

Vertrok naar Nederland zonder geld en met weinig verstand. Zelfs geen paspoort. Hij trotseerde de grenzen met een boot maar hij kwam bedrogen uit toen hij eenmaal in Nederland was want daar had hij geen hotel geregeld. Zijn naam is Abraham en hij is echt heel sportief en mooi maar een beetje wereldvreemd. Ik vraag me trouwens af hoe hij zonder paspoort de grens heeft overgestoken. Hij is twintig jaar en zit nog op het lyceum en is vreselijk verliefd op zijn vriendin. Maar ook een beetje op mij en hij zoekt een slaapplaats die ik hem niet kan geven. Ik bedoel we hebben maar één bed en nu slaapt hij buiten en dat vind ik heel erg. Ik hoop dat hij toch wat geld heeft om te overleven. ‘Si Dieu le veut’ is zijn steeds terugkerende woord. En als god het wil zie ik hem morgen maar daar moet ik hard over nadenken want hij wil geld en een onderdak en dat ga ik hem echt niet geven. Ik hou veel van hem maar hij is een beetje onnadenkend. Stomme waanzin de hele tijd, het moet stoppen! Ik zoek stabiliteit en leuke dingen en geen relatie met een jongen van 20 die ik financieel moet ondersteunen.

Amstelveen.    9 mei 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.05.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Ingrid, ik vind het een vreemd verhaal.
Zelfs als fantasie klinkt het ,niet geloofwaardig.
Jij kan veel beter.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.