1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Een egokras

Publicatie op: 29-05-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Een egokras

200 Hits.
´Wie kan dit fietslampje laten branden, met maar een draadje?’
 
De kwekeling, zoals een Pabo-student toentertijd heette, keek de klas in. Enthousiast stak ik mijn vinger op. In de beweging al, realiseerde ik me dat die reactie wat te voorbarig was. Klasgenoten keken verbaasd en verwachtingsvol naar mij.

‘Kom maar voor de klas, en laat zien!’ zei de kwekeling.

Er was geen weg terug meer. Ik liep naar voren, kreeg het fietslampje, een fittinkje, een draadje en een platte Witte Kat batterij. Ik hanneste wat om het ene draadje aan het fittinkje te bevestigen, in een wanhopige poging tijd te winnen voor het bedenken van een uitweg. Ik keek de klas in en zag, onder ogen vol spot, lippen ‘Dat kan niet’ mimen. Ik voelde dat ik rood werd en kreeg het warm. Koortsachtig bedacht ik me hoe ik nog aan de hilarische spot van mijn klasgenoten kon ontkomen.

‘Je mag het ook zonder fittinkje doen hoor’, grapte de kwekeling.

Dat was mijn redding! Ik zette de onderkant van het lampje op een batterijpool en hield het draadje aan het ene uiteinde tegen de zijkant van het lampje en zette het andere op de tweede pool. Met het brandende lampje viel mij luid gejuich van mijn klasgenoten ten deel. Handen sloegen op mijn schouders toen ik terug liep naar mijn plaats. Ik was de held, de kwekeling de loser.

Toen jaren later twee van mijn, destijds in prille tienerjaren vertoevende, zwagertjes beweerden dat ze een jongen kenden die een tl zonder enige aansluiting kon laten branden, wist ik het zeker. Onmogelijk!

‘Nou’, vertelden mijn zwagertjes de volgende dag, ‘Hij zegt dat hij er een krat bier op zet dat hij het wél kan!’
‘OK’, zei ik. ‘Die staat!’

Enkele dagen later hadden we een afspraak met deze magische knaap. Hij bleek zendamateur te zijn. Hij haalde de antenne uit zijn zender, pakte een tl, hield die tussen duim en wijsvinger losjes in de lucht en… tot mijn verbijstering ging de tl aan. Het elektrische veld van zijn zender activeerde de tl. Een krat bier lichter en met een fikse kras op mijn ego erbij, bezwoer ik mezelf voortaan eerst beweringen te onderzoeken voordat ik mijn vinger opsteek omdat ik meen te weten hoe de wereld in elkaar steekt.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

06.06.21
Feedback:
Heerlijk, sympathiek verhaal, met de nodige zelfspot.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.05.21
Feedback:
Heerlijk. En waar ook, ik maak me er ook wel eens schuldig aan.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Martin Reekers 30.05.21
  Moeilijk he? Om te leren van je haastige oordelen... Soms denk ik: ik leer het ook nooit!
29.05.21
Feedback:
Leuk verhaal! En leerzaam.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Ik ben een racist!
728
Lezen?
De man die wilde loslaten
639
Lezen?
Column
Mijn moeder
638
Lezen?