Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 

102 Hits

Publicatie op:
Een bloemetje

Mijn week begon met rillingen op de rug, hoesten en dies meer zij. De teststraat gaf uitsluitsel: geen corona. Wat het wel was, dat mocht een ander uitzoeken. Mijn lijf kwam te hulp. Mijn voet begon te gloeien en rode vlekken vormden zich op mijn lichaam. Ook rillingen over mijn lijf droegen bij aan een compleet beeld. De foto’s die ik gisteren naar de huisarts stuurde, deden daar alle alarmbellen rinkelen. Ik werd gemaand direct langs te komen. 

‘Lang niet gezien,’ zei de arts. ‘Als ik de foto’s goed geïnterpreteerd heb komt u ons een bloemetje brengen.’

Ik keek hem niet begrijpend aan. 

‘Kom maar even mee, dan zal ik even kijken.’

Hij deed zijn werk in de behandelkamer, prikte in mijn vinger, ving het bloed op in een buisje en wist het na 5 minuten zeker: wondroos.

Al met al had ik dus gisteren een goede dag: ik kreeg antwoord op mijn vraag waar die verhoging en al die andere symptomen toch vandaan kwamen; ik kreeg een bloemetje zonder mijn huid te tatoeëren en een volle doos antibiotica voor noppes. Zoveel cadeautjes krijg ik zelfs op mijn verjaardag niet. Overigens dat bloemetje is er wel een dat ik mijn grootste vijand niet gun. Maar ja, een gegeven paard... Nu mag ik niets anders dan stilletjes op de bank zitten met de tenen wijzend naar het plafond en kan ik ongestoord al lezend mijn stapel boeken wegwerken. Dat is een meevaller. 


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een bloemetje"

30.01.21
Feedback:
Mooi beschreven!
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig