Klik hieronder op een van de mogelijkheden.

Een been in de vuilniszak

Ik ga de brug over. Het been heb ik in een vuilniszak onder mijn arm. Ik ben zo blij dat ik het toch nog snel heb gevonden. Ik moest best wel rondzoeken maar ik heb het. Ik ben de hele stad door verschillende plekken afgegaan. Gelukkig dat niemand anders mij voor is geweest. Maar goed, ik ben dan ook om die rede vroeg op pad gegaan.
Nu ik het heb ga ik er snel mee naar huis want ik moet er nog het een en ander mee doen. Er schieten allerlei gedachten door mijn hoofd. Het is voornamelijk bot maar er zit nog aardig wat vlees aan. Wat kan ik het beste doen? Ik ga het eerst koken. Is mijn grootste pan wel groot genoeg? En als dat niet zo is, wat moet ik dan? In stukken hakken? Gaat dat wel lukken? Het is een stevig been voor mijn niet al te grote hakmes… Moet ik het anders doorzagen? Dat zie je ze ook wel eens doen. Met een handzaag of zo’n elektrische zaag? Maar wordt dat niet bloederig? Weet je wat? Als dat niet lukt schuif ik het in de oven. Maar zal dat werken? Ik twijfel of dat wel het gewenste resultaat geeft. Het past zeker in mijn grootste schaal en mijn oven is groot genoeg.
Oke, oke, Cindy, nu denk je te moeilijk. Pfff….goed, dit is wat ik ga doen. Ik kook het been in mijn grootste pan. Ik doe er verse kruiden bij. Nadat het een uurtje zacht heeft gekookt doe ik het vuur eronder uit. Ik laat ik het een paar uur staan en dan moet mijn zelf gemaakte bouillon klaar zijn. De perfecte basis voor de saus die ik vanavond voor bij mijn geheel zelf bereide diner maak. Mijn gasten zullen aangenaam verast zijn.
© Cindy Elmont op .

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.11.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Is verast bewust met 1 -r geschreven of heb je ook plannen met hun botten? 😁
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig