1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  530 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 20-01-2021

Hits: 200

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Echte liefde

Aangepast: 20-01-2021

‘Ik zou het bij geen andere vrouw uithouden,’ zeg ik  tegen mijn vrouw terwijl ik mijn mobieltje aan het oor houd. 

‘Wat verbeeld jij je wel. Denk je nu echt dat een andere vrouw het in jou ziet zitten?  Ik ken je door en door en dat is dan ook de enige reden dat het mij lukt. Snap dat dan.’

Ik werp haar een kushandje toe en zet mijn mobieltje op meeluisteren. De stem van mijn nieuwe collega, die in het complot zit, klinkt zwoel door de kamer: ‘Vanavond, dan gaan we er weer lekker tegenaan.’

Mijn vrouw fronst de wenkbrauwen en stapt kordaat op mij af. Ze trekt het mobieltje uit mijn handen: ‘Zoek maar een ander, vuile slet, en blijf met je poten van mijn man af. Prettige dag verder.’ 

Ze gooit het mobieltje in mijn richting: ‘Wat ben jij een slappe zak zeg. Pap je aan met zo’n teringwijf. Wat denk je wel oude snoeper?’

Ik lach. Ze is er ingestonken, daar was het me om te doen. Dan gaat ze heerlijk schelden. Mijn dag kan niet meer stuk. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

21.01.21
Feedback:
Zit nu met een grijns op mijn gezicht.
Heerlijke humor!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.01.21
Feedback:
Leuk!!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1065
Lezen?
Column
Aan de basis
769
Lezen?
Column
IC-plekken
683
Lezen?