SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Dwarsfluit

Publicatie: | Robert Beernink
Onlangs kandideerden de heren van Vandaag Inside onze lokale flierefluiter Bas Nijhuis voor de functie coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB.
VI is normaliter het afzakkertje voor het slapengaan. Toen echter het dringend advies volgde dat Bas dan wel iets aan zijn accent moet doen, was ik direct klaarwakker.
Het ABN wordt omsingeld door karakteristieke tongvallen: ten noorden argwanend, ten zuiden jolig, zalvend in de bijbelbelt en vanuit het oosten … wat komt daar ook weer vandaan?
Een accent heet niet voor niets zo, heeft een existentialistische functie. Dus Bas, ouwe reus, laat je vooral niet van de wijs brengen.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
24.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Mooi beschreven en met je eens.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.