1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Droogje

Publicatie op : 13-05-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Droogje

198 Hits.

Ik strijk neer op het terras terwijl de druppels de parasols teisteren. Aan het tafeltje naast mij zit een meisje te bellen. Ze praat hard en ik hoor haar zeggen: ‘Ik ben er al. Zal ik een plaatsje voor jullie vrij houden?’ Ze gooit haar regenjas en haar tas tussentijds op twee lege stoelen bij haar in de buurt. Nadat ze haar mobieltje terzijde heeft gelegd strijkt ze met de vingers door haar natte haren. Ze staat op, haalt een spiegeltje uit haar tas en bekijkt het resultaat. Een zucht ontsnapt. Even later zie ik jongelui aan komen rennen. Zij springt overeind, gilt en zwaait naar de uitverkorenen die op de twee lege stoelen plaats mogen nemen. ‘Jezus, wat een pokkenweer,’ roept een van de twee terwijl hij per ongeluk op de tas gaat zitten.

‘Kijk even uit, zeg. Je zit op mijn tas. Daar zit mijn bril in,’ zegt tuthola. De jongen springt overeind, draait zich om en ziet de geplette tas liggen: ‘Sorry hoor, ik dacht dat het een kussentje was.’ 

De tas gaat open. ‘Kijk nou wat je gedaan hebt. Mijn nieuwe zonnebril, lekker hoor.’

Hij ziet er de humor wel van in en zegt: ‘Ach lief, het regent. Die bril heb je echt niet nodig. Kom hier dan geef ik je een knuffel.’ 

‘Een knuffel, een knuffel. Hoe vaak doe jij eigenlijk een oneerbaar voorstel in coronatijd.’ 

Terwijl het hele terras mee zit te genieten staat de jongen op en zegt besmuikt glimlachend: ‘Gezellig hoor. Ik kwam hier voor een natje en een droogje, maar volgens mij ben ik van de regen in de drup beland. Hier heb ik geen zin in.’ 

Als hij zich omdraait en wegloopt hoort hij een jongen roepen: ‘Pilsje voor Hans.’ Hij ziet twee jongens aan een tafeltje zitten en voegt zich bij hen. Een paar minuten later zit hij druk pratend met een pilsje voor zijn neus. De rust is weergekeerd. 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.05.21
Feedback:
Heerlijk, vooral dat 'zegt tuthola', in dat ene woord zit een wereld van gevoel. Leuk einde ook!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.05.21
Feedback:
Schitterend verhaal, mooi cursiefje. ik heb genoten.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Bericht uit het pre-coronatijdperk
1058
Lezen?
Column
Aan de basis
763
Lezen?
Column
IC-plekken
669
Lezen?