Voor schrijvers, door schrijvers

Cursiefje

Drie
Inzendingen: 441
Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Drie
© Robert Beernink op .
Aantal hits: 70
Maximaal drie dus. Begrijpelijk, het is aan onszelf te wijten. Drie is mijn favoriete getal: priem, oneven en toch stevig. Goede basis om de gastenlijst vast te stellen.
Het decor van het kerstverhaal zelf geeft ook ons atheïsten houvast. Wie kunnen zich rond de heilige familie scharen? Die bestaat, hoe wonderbaarlijk, ook uit drie: Josef kan doorgaan als stiefvader.
Het is een oefening afstrepen. De domme en die zonder ballen: opzouten. Het volk dat met de kudde meeloopt: scheer je weg! Resteren de drie wijzen. Bijkomend voordeel: zij hoeven niet ver te reizen, wonen immers hier om de hoek.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Drie"

Geschreven door Robert Beernink . Geplaatst in Cursiefje.
27.12.20
Feedback:
Ik vind het een heel leuk verhaal, doch geen cursiefje.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !