1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  533 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-07-2020

Hits: 336

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dood door schuld

Aangepast: 06-07-2020
'Ah, een mooie cactus voor in de vensterbank!', aldus het enthousiaste meisje van de bloemenwinkel. Ze neemt mijn bijna verlopen bloemen cadeaubon in ontvangst. 'En hij gaat nooit dood hè.' Dan kent ze mij nog niet.
 
Mijn planten gaan altijd dood. Gewoon omdat ik ze niet verzorg. Zelfs onderhoudsarme exemplaren sterven bij mij uiteindelijk een eenzame dood. Ik vergeet ze. En een plant voelt dat. Blijkbaar.
 
Een vriendin met aanmerkelijk groenere vingers struinde naar eigen zeggen ooit urenlang door het tuincentrum op zoek naar een onsterfelijke plant. Voor mij. Het werd een Yucca. Geinig ding,  zonder meer. Een soort minipalmpje. Binnen twee weken had ik dit groene schatje om zeep. 
Sindsdien slaat de betreffende vriendin mij om de oren met boude aantijgingen. Ik zou haar Yucca, net als zijn illustere voorgangers, hebben vergiftigd met koffie en bier. Was het maar waar, dan hadden ze nog enige lol gehad voor hun onvermijdelijke heengaan. Goed, in haar ogen was ik een soort seriemoordenaar. Maar moord is echt teveel eer, het is pure nalatigheid. Dood door schuld.
 
Aan de andere kant vraag je er zelf om als je mij een plant geeft. Wat wil je daarmee bereiken? Het is niet aan mij besteed. Net zomin als douchegel. Al zo vaak geroepen dat ik die zooi niet gebruik, toch krijg ik elke verjaardag weer de meest breedsprakige innovaties in m'n handen geduwd. Zoals Etos Green tea & bamboo 2 in 1 showerfoam. In de badkamerkast heb ik nog enkele edities staan van The Ritual of Karma, foaming shower gel. Zeep op fles waar je positieve vibes mee zou uitstralen. Staat althans in de bijlage. 
 
Misschien moet ik er gewoon eens zo'n flesje wonderzeep bij pakken. Beetje werken aan m'n positieve vibes. Wie weet, blijven m'n planten dan leven.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.07.20
Feedback:
Heel mooi stukje. Dat zijn we inmiddels gewoon van jou.
Show more
28.07.20
Feedback:
Leuk verhaal!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
KONT
1000
Lezen?
Column
Kutwerk
918
Lezen?
Column
Misofonie
879
Lezen?