Voor schrijvers, door schrijvers
Cursiefje

Cursiefje

Aantal gepubliceerde inzendingen: 345

Dood door schuld

'Ah, een mooie cactus voor in de vensterbank!', aldus het enthousiaste meisje van de bloemenwinkel. Ze neemt mijn bijna verlopen bloemen cadeaubon in ontvangst. 'En hij gaat nooit dood hè.' Dan kent ze mij nog niet.
 
Mijn planten gaan altijd dood. Gewoon omdat ik ze niet verzorg. Zelfs onderhoudsarme exemplaren sterven bij mij uiteindelijk een eenzame dood. Ik vergeet ze. En een plant voelt dat. Blijkbaar.
 
Een vriendin met aanmerkelijk groenere vingers struinde naar eigen zeggen ooit urenlang door het tuincentrum op zoek naar een onsterfelijke plant. Voor mij. Het werd een Yucca. Geinig ding,  zonder meer. Een soort minipalmpje. Binnen twee weken had ik dit groene schatje om zeep. 
Sindsdien slaat de betreffende vriendin mij om de oren met boude aantijgingen. Ik zou haar Yucca, net als zijn illustere voorgangers, hebben vergiftigd met koffie en bier. Was het maar waar, dan hadden ze nog enige lol gehad voor hun onvermijdelijke heengaan. Goed, in haar ogen was ik een soort seriemoordenaar. Maar moord is echt teveel eer, het is pure nalatigheid. Dood door schuld.
 
Aan de andere kant vraag je er zelf om als je mij een plant geeft. Wat wil je daarmee bereiken? Het is niet aan mij besteed. Net zomin als douchegel. Al zo vaak geroepen dat ik die zooi niet gebruik, toch krijg ik elke verjaardag weer de meest breedsprakige innovaties in m'n handen geduwd. Zoals Etos Green tea & bamboo 2 in 1 showerfoam. In de badkamerkast heb ik nog enkele edities staan van The Ritual of Karma, foaming shower gel. Zeep op fles waar je positieve vibes mee zou uitstralen. Staat althans in de bijlage. 
 
Misschien moet ik er gewoon eens zo'n flesje wonderzeep bij pakken. Beetje werken aan m'n positieve vibes. Wie weet, blijven m'n planten dan leven.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Tryntsje van der Meer
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 113
Publicatie op .
Tags: Cursiefje
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Dood door schuld"

Geschreven door Tryntsje van der Meer . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
29.07.20
Feedback:
Heel mooi stukje. Dat zijn we inmiddels gewoon van jou.
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    90%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.07.20
Feedback:
Leuk verhaal!
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    70%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...