1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Dialoog met de telefoon

Publicatie op : 26-05-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dialoog met de telefoon

136 Hits.
‘Hallo, telefoon.’
 
‘Hoi!’
 
‘Wat kennen we elkaar al lang, hè?’
 
‘Zeker, al jaren en jaren.....’
 
‘En wat hebben we samen al veel meegemaakt. Al die lieve, ontroerende, emotionele, moeilijke, makkelijke, zakelijke, lange, korte gesprekken met zoveel mensen.....’
 
‘Ja, teveel om op te noemen.’
 
‘Ik weet nog, lang geleden, toen was je een mooi zwart toestel, met een draaischijf. Leuk was dat.’ 
 
‘Nou, dat is zeker lang geleden. Maar ik ben met mijn tijd meegegaan. Ik ben nu meestal draadloos. En ik heet ook anders, bijvoorbeeld mobieltje of smartphone.'
 
‘Ik ben heel blij met jou. Maar soms ben je wel wat dwingend. Dan blijf je maar rinkelen.’
 
‘Ja, maar daar heb jij wat op gevonden, toch?’ 
 
‘Dat klopt. Dan zet ik je even in gesprek.’
 
‘Even?! Je zet me soms wel een uur lang in gesprek! Dat vind ik niet leuk. En de mensen, die jou willen bereiken, vinden dat ook niet leuk. Waarom neem je eigenlijk geen antwoordapparaat? Dan kan ik toch mijn werk doen en mensen te woord staan.’
 
‘Ja, dat zou ik eigenlijk moeten doen. Maar ik schrik vaak van jouw harde geluid. Dan is ‘het in gesprek zetten’ veel rustiger voor mij. Er zijn momenten, dat ik niet gestoord wil worden. Wat mompel je nou?’
 
‘Nou já, je wilt niet gestoord worden, maar ik vind dit gestoord. Maar oké, zoals je wilt, geen antwoordapparaat.’ 
 
‘Fijn, dat je er geen bezwaar tegen hebt. Tot slot wil ik je bedanken voor alle fijne uren, die je me bezorgt. Je bent mijn contact met de buitenwereld. Zonder jou zou ik me heel erg alleen voelen. Maar door jou kan ik zo vaak als ik dat wil met iemand praten. En dat is heel bijzonder. Je bent me heel erg dierbaar.’
 
‘Dankjewel. Ik bloos ervan. En ik hoop je nog heel lang van dienst te kunnen zijn.'
 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Een kerstsprookje
446
Lezen?
De klok heit negen...
351
Lezen?
55 woordenverhaal
En toen was het stil...
343
Lezen?
Zoektocht
312
Lezen?
papier
292
Lezen?