Samuel van den Brink

Definities

© Samuel van den Brink op 20.09.2022.

Taal is constant in ontwikkeling.
Niet alles is even makkelijk bij te houden. 
Daarom vandaag dit handige overzicht van een aantal nieuwe woorden.

Tafelvoetbal
Spel waarbij twee teams van elf spelers met behulp van hun voeten moeten proberen een tafel te verplaatsen richting een bal, die op de midden van het veld ligt. Na korfbal is het de tweede sport waarin mannen en vrouwen gezamenlijk in een team kunnen spelen. Had dat in eerste instantie vooral te maken met het beperkte aantal beoefenaars van deze sport, is sinds het ontstaan van tafelvoetbaldatingapps de populariteit in korte tijd enorm toegenomen. Er zijn zelfs TinderTafelVoetbalTeams die op regionaal niveau tegen elkaar uitkomen. 

Droomvlucht:
Succesvolle reclame campagne van het merk Van Lucht, waarmee ze hun huismerk Dr. Oom aan de man proberen te brengen, als goedkopere tegenhanger van het immens populaire Dr. Oetker. De campagne is bedacht door een stotterende marketingmedewerker die tijdens de presentatie van pure spanning niet stotterde bij het uitspreken van Dr. Oom van Van Lucht maar het wel zo binnensmonds deed dat het voor de aanwezigen klonk als Droomvlucht, een naam die onbedoeld beter bekte dan Dr. Oom van Van Lucht. De marketingmedewerker heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om gelijk een salarisverhoging te vragen maar is halverwege de zin gestopt omdat hij het zelf ook te lang vond duren.

Prostaatuee
Een dokter, gespecialiseerd in prostaatonderzoek.

Zwemvest:
Kledingstuk wat de fysieke activiteit, noodzakelijk om zich in het water te kunnen voortbewegen, overneemt van de drager, vergelijkbaar met de elektrische fiets op het land. In de luchtvaart heeft men hiervoor de automatische piloot. De drenkelingen industrie is echter nog niet zo uniform dat er heldere, internationaal geldende afspraken zijn over wat een zwemvest precies moet kunnen.

Verkiezing:
1 : Het wisselen van melkkiezen voor volwassen kiezen
2 : Het vervangen van de volwassen kiezen door een kunstgebit of implantaten.

Luchtalarm:
Constatering dat lucht niet rijk is.

Binnenband:
Muziekgroep die niet in de open lucht optreedt. Oorzaak hiervan is meestal dat de bandleden de muziek niet kunnen onthouden en niet willen dat de bladmuziek wegwaait. 

Buitenband:
1 : Rubber dat je ergens omheen spant zodat waar je het omheen spant voorzien is van rubber.
2 : Fase in een vriendschap waarin je iemand nog niet goed genoeg kent. Wordt gevolgd door 'innige' band, wat twee woorden zijn en zich daarmee onderscheid van haarband, leiband, tulband, stoepbrand en drukverband, die niet los van elkaar gezien kunnen worden zonder daarmee de betekenis te veranderen.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  22.09.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Leuke taalvondsten! Over sommige moest ik even nadenken...
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 179
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Jelle Reumer: Zonder de meteoriet waren we er niet

- Klik hier!-

test

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.