SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De zoete stilte

Publicatie: | Ingrid Karsten
De zoete stilte.
 
Ze zong als Edith Piaff, die Franse zangeres van het songfestival. Maar ik heb het helaas niet gezien, ik moest zo nodig naar een domme quiz kijken, ik denk dat ik die tv maar wegdoe. Alles is online te volgen. Ik zou allang in bed moeten liggen maar ik wilde schrijven. Mijn lichaam doet nog niet eens zoveel pijn. Ik heb een somatisatiestoornis en dat betekent een leven met pijn. In mijn blaas, vagina  en voeten en ik moet heel veel plassen. Mijn vriend denkt dat dit komt omdat ik het nog steeds nodig vindt om twee liter per dag te drinken of soms meer. En dat zou water moeten zijn maar dat is het niet. Het is cola en limonade. Een somatisatiestoornis wordt veroorzaakt door angst en angst voor de angst en een jeugdtrauma. Maar dat vind ik geen excuus meer, ik ben klaar met mijn jeugd en wil verder. Ik denk dat gesprekken hierover nutteloos zijn want ik ben 57 jaar en mijn vader is recentelijk overleden. In Zeist is een prachtige klinkiek die mensen zoals ik kan helpen en ik wacht op het intake gesprek.  Ach de eendjes krijgen kleintjes en ik zag vandaag een gansje zwemmen in dat water in onze sloot. Het is iets groter dan een sloot maar de hondjes zijn niet zo schoon en poepen in het gras. Ik liep als een dolle mina op mijn sokken want ik wilde me weer eens niet aankleden en mijn vriend was boodschappen aan het doen. Toch heb ik het gedaan en schaamde me niet. Ik heb nu mijn ultieme gelukkkige momenten met mijn muziek en mijn schrijven. Maar ik moet weer verder met mijn boek dat versloft is geraakt. Verder wil ik ... veel verder. Vergeten dat boek dan maar? Het heeft niet verkocht en de bibliotheken wilden het niet hebben. Ik vind het jammer want ik vind het oprecht nog steeds een mooi boek. Het is nu alleen nog als e-boek te bestellen bij ons. Als je geinteresseerd bent ... zucht ... damn de marketingprogaganda.
 
Amstelveen, 25 mei 2021
 

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
28.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Goed beschreven.
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.