1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De zoete stilte

Publicatie op: 28-05-21

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De zoete stilte

204 Hits.
De zoete stilte.
 
Ze zong als Edith Piaff, die Franse zangeres van het songfestival. Maar ik heb het helaas niet gezien, ik moest zo nodig naar een domme quiz kijken, ik denk dat ik die tv maar wegdoe. Alles is online te volgen. Ik zou allang in bed moeten liggen maar ik wilde schrijven. Mijn lichaam doet nog niet eens zoveel pijn. Ik heb een somatisatiestoornis en dat betekent een leven met pijn. In mijn blaas, vagina  en voeten en ik moet heel veel plassen. Mijn vriend denkt dat dit komt omdat ik het nog steeds nodig vindt om twee liter per dag te drinken of soms meer. En dat zou water moeten zijn maar dat is het niet. Het is cola en limonade. Een somatisatiestoornis wordt veroorzaakt door angst en angst voor de angst en een jeugdtrauma. Maar dat vind ik geen excuus meer, ik ben klaar met mijn jeugd en wil verder. Ik denk dat gesprekken hierover nutteloos zijn want ik ben 57 jaar en mijn vader is recentelijk overleden. In Zeist is een prachtige klinkiek die mensen zoals ik kan helpen en ik wacht op het intake gesprek.  Ach de eendjes krijgen kleintjes en ik zag vandaag een gansje zwemmen in dat water in onze sloot. Het is iets groter dan een sloot maar de hondjes zijn niet zo schoon en poepen in het gras. Ik liep als een dolle mina op mijn sokken want ik wilde me weer eens niet aankleden en mijn vriend was boodschappen aan het doen. Toch heb ik het gedaan en schaamde me niet. Ik heb nu mijn ultieme gelukkkige momenten met mijn muziek en mijn schrijven. Maar ik moet weer verder met mijn boek dat versloft is geraakt. Verder wil ik ... veel verder. Vergeten dat boek dan maar? Het heeft niet verkocht en de bibliotheken wilden het niet hebben. Ik vind het jammer want ik vind het oprecht nog steeds een mooi boek. Het is nu alleen nog als e-boek te bestellen bij ons. Als je geinteresseerd bent ... zucht ... damn de marketingprogaganda.
 
Amstelveen, 25 mei 2021
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.05.21
Feedback:
Goed beschreven.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Watermark@ the hours
701
Lezen?
Column
Zoute drop
693
Lezen?
Belle de jour
674
Lezen?