SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De Vu!

Publicatie: | Ingrid Karsten

Oh schoon weer wat een hitte zeg!
Ik ben de hele dag binnengebleven en dat was stom want ik heb zoveel plannen
Maar ik had bezoek van Sehmar en zij is mijn begeleidster en ze kan zo doordrammen over doelen.
Nu wil ze meegaan naar de VU donderdag en dat is een lief besluit maar we komen nergens. Ze wil dat ik me aankleed en leuke dingen doe, en dan pakt ze haar agenda en gaat aantekeningen maken en ik denk kan dat thuis dan niet? Ze vindt dat ik niet vooruit te branden ben en gaat dan snauwen en we denken er nu over om het maar te stoppen. Oh en ik heb nog zoveel leeswerk en kom nergens toe want ik wil schrijven maar dan wordt me gevraagd of ik depressief ben en dat ben ik niet. Somber ja maar dat is niet zo gek want Léon gaat zijn eigen weg en dat vind ik harstikke goed. Waarom ik weer niet naar de tandars ben gegaan is een raadsel. Nu mag ik in september terugkomen en dat is mijn enige keus. Op mijn bureau ligt een werk van Toon Hermans en zijn vriendin die zich in een spekulaasje verslikte. Dit past goed bij mijn mondaine vriendin Mieke die alleen maar leuke dingen wil doen.  Ze woont en werkt Zandvoort maar ik zie haar nauwelijks. Ik denk dat ik haar wel ga zien want het is een aardige meid maar waarom moet alles koek en ei hier zijn en wil ze alleen maar naar buiten. Hetzelfde heb ik met Monique die wil ook naar buiten. Komen mensen dan gewoon niet op visite? Ik hou geen vriendschap meer over en vind het niet zo erg, ik ga toch weer wat doen en ontmoet dan wel weer mensen en WASIM en Joost komen naar me toe binnenkort. Vriendschappen zijn slopend en de waarheid ligt in het midden. Joost is een hele lieve waardevolle vriend en WASIM een dromer met een gouden hart. Hij is bezig met zijn examen. En mijn moeder ja. Die zie ik morgen als mijn haar wordt geknipt. Ik vind dat vervelend dat we niet beter contact hebben maar ik hoop dat dit oplost als we beter bevriend worden, we moeten elkaar accepteren. Ze heeft het moeilijk omdat mijn vader overleden is en ze gaat er veel op uit. Ik denk dat ze wel weer bijtrekt een keertje als het beter met mij gaat. Donderdag ga ik naar de VU voor de afdeling somatisatiestoornissen en ze gaat mee!

Amstelveen, 13 juni 2022

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
01.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Stijl: erg weerbarstig; inhoud: heel wrang. Mijn advies: laat Schrijverspunt een weekje links liggen. Shemar heeft groot gelijk. Maak bijvoorbeeld een wandelingetje naar een ruim gesorteerde boekhandel. Dan heb je een doel. En koop in godsnaam niet nog een niemendalletje van die Toon Hermans.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Ingrid Karsten 01.07.22
    Ha Hans! Ik vind het leuk dat je een kijkje komt nemen en ik kan wel wat met je kritiek! Ik vind Toon Hermans echt heel leuk! Maar ik lees niet genoeg! Dank je wel

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.