SCHRIJFACTIVITEIT: CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

De vooruitgang

Publicatie: | A Waegeman

De voor"uitgang"

Mijn hoogbejaarde moeder is nog kranig. Ze trekt nog goed haar plan. Dat kunnen we alleen maar toejuichen en aanmoedigen. Rust roest, dus bezig blijven is de boodschap. Alleen is het soms een gevecht met de digitale TV, en tanken laat ze ook aan iemand anders over. De bankkaart, daar stond ze heel weigerachtig tegenover. Maar nu vindt ze het een gemak. Een computer heeft ze niet. Een gsm ook niet. Dat was voor haar een brug te ver.
Af en toe vraagt ze dan wat raad. Paperassen zoals ze het noemt.
Ze wou een afspraak met de bank. Geen probleem. Het nummer werd haar bezorgd. Bellen kan ze ook nog. Helaas, het was haar niet gelukt. Hoezo? Ik kreeg een antwoord apparaat, moest keuzes maken, maar ik kon er niet aan uit.
Kan gebeuren. Dan maak ik wel een afspraak voor jou. Maar na 10 minuten wachten had ik het ook wel gezien... Niemand kunnen spreken, wachten, dan toch maar online.
De bevestigingsmail is ontvangen met de boodschap dat ze haar gaan contacteren.
Wij tellen niet meer mee hé. Zei ze kort en gevat. En ze had honderd procent gelijk. Geen hulp lijn voor mensen die niet wegwijs geraken met on-line gedoe. Goed om hun geld te ontvangen, heel hun leven lang, maar geen wederdienst van klantgerichte tegemoetkoming, en dat om een simpele afspraak te maken. Antwoord apparaten, keuzes maken, hopen dat er geen verwijzing volgt naar weer een website. Ik schaam mij diep dat onze generatie hiervoor heeft gezorgd. Onze ouderen verdienen beter.

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
29.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Het begin vind ik wel leuk geschreven en het onderwerp is ook wel oké. Maar de allerlaatste zin had je beter weg kunnen laten. Het gaat om de moeder, hoe die het ervaart. Door helemaal aan het eind je eigen mening toe te voegen, krijgt het geheel een wending die het voorgaande 'naar beneden haalt'.
Show more
1 van de 2 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.