A Waegeman

De vooruitgang

© A Waegeman op 22.03.2022.

De voor"uitgang"

Mijn hoogbejaarde moeder is nog kranig. Ze trekt nog goed haar plan. Dat kunnen we alleen maar toejuichen en aanmoedigen. Rust roest, dus bezig blijven is de boodschap. Alleen is het soms een gevecht met de digitale TV, en tanken laat ze ook aan iemand anders over. De bankkaart, daar stond ze heel weigerachtig tegenover. Maar nu vindt ze het een gemak. Een computer heeft ze niet. Een gsm ook niet. Dat was voor haar een brug te ver.
Af en toe vraagt ze dan wat raad. Paperassen zoals ze het noemt.
Ze wou een afspraak met de bank. Geen probleem. Het nummer werd haar bezorgd. Bellen kan ze ook nog. Helaas, het was haar niet gelukt. Hoezo? Ik kreeg een antwoord apparaat, moest keuzes maken, maar ik kon er niet aan uit.
Kan gebeuren. Dan maak ik wel een afspraak voor jou. Maar na 10 minuten wachten had ik het ook wel gezien... Niemand kunnen spreken, wachten, dan toch maar online.
De bevestigingsmail is ontvangen met de boodschap dat ze haar gaan contacteren.
Wij tellen niet meer mee hé. Zei ze kort en gevat. En ze had honderd procent gelijk. Geen hulp lijn voor mensen die niet wegwijs geraken met on-line gedoe. Goed om hun geld te ontvangen, heel hun leven lang, maar geen wederdienst van klantgerichte tegemoetkoming, en dat om een simpele afspraak te maken. Antwoord apparaten, keuzes maken, hopen dat er geen verwijzing volgt naar weer een website. Ik schaam mij diep dat onze generatie hiervoor heeft gezorgd. Onze ouderen verdienen beter.

Geplande einddatum publicatie van deze inzending:
05-02-2024

Hits: 588

Enthousiast over deze inzending?

Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  29.03.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Het begin vind ik wel leuk geschreven en het onderwerp is ook wel oké. Maar de allerlaatste zin had je beter weg kunnen laten. Het gaat om de moeder, hoe die het ervaart. Door helemaal aan het eind je eigen mening toe te voegen, krijgt het geheel een wending die het voorgaande 'naar beneden haalt'.
  Show more
  1 van de 2 lezers vond deze review nuttig
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in CURSIEFJE

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

CURSIEFJE

Bij een cursiefje verwachten wij een korte tekst, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon. Maximaal 750 woorden.