Mark van Roosmalen

DE VLIEG

© Mark van Roosmalen op 30.04.2022.

DE VLIEG

Ze had van haar man op moederdag een elektrische vliegendoder gekregen. Omdat hij van haar hield.
Voorheen had ze een vliegenmepper en een onhandige motoriek. Ze mepte voortdurend mis en kon niet tegen haar verlies. Doden was gewoon niet leuk meer.
Ze maakte geen onderscheid tussen hardwerkende vliegen op weg van hun werk naar huis en exemplaren die 'tot gekmakends toe’ om haar hoofd zoemden.
Ook minderjarige vliegen, omaatjes en babyvliegjes werden niet ontzien. Het ging haar om het ras.
Ze deed een beetje stroop op de elektroden en wachtte rustig af.

Tegen zessen maakte een drie weken oude volwassen vlieg na een dag hard werken een tussenlanding vanwege de stroop die hij vanuit een van zijn vele ooghoeken waarnam. De vlieg was kostwinner van een jong gezin, bestaande uit een lieve geëmancipeerde vrouw die hem een intelligente zoon en een mooie dochter had geschonken. De zoon was bovendien een veelbelovend stuntvlieger.
Hij glimlachte. Zijn zoon was gek op stroop. Hij zou het ventje verrassen. Geroutineerd streek hij neer.

Ze drukte op de knop en zacht knetterend schoten er vonken door de vlieg.
 Zijn poten schroeiden meteen weg en door de hitte smolten die merkwaardige facet-ogen, dat wonder van de natuur, tot een klompje aangebrande gelei. Ze drukte nog eens en nu kwam er ook rook uit de vlieg. De vleugels verpulverden. Het lijfje trok krom door de vernietigende stroom.

 ‘Hij doet het!’ juichte de vrouw en prees het menselijk vernuft als het om uitroeien gaat.

Enthousiast over deze inzending?

We nodigen je graag uit om je mening te geven over deze publicatie. Dat is mogelijk door een commentaar van jou toe te voegen en/of door een waardering te geven. Klik hieronder s.v.p. op het gewenste item!

 • Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk

  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  08.05.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Heel leuk verhaal. maar ben het eens met Danny. Dat zinnetje 'moorden was gewoon niet leuk meer' is een beetje dissonant in het geheel.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  04.05.22
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  "Doden was gewoon niet leuk meer" gaat uit van een habitude tot moorden, van een handigheid, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat staat recht tegenover haar onhandige motoriek en het vanzelfsprekend neermeppen van vliegen. Voor de rest zeer aardig, maar dat ene zinnetje "zindert" zodanig na, dat het de leeservaring belemmert.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  Je kunt ook een waardering geven voor deze publicatie!
 • Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   
  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
Hits: 1164
Lekkerboek voor betaalbaar leesplezier
Tweedehands boeken
Nu opruiming!

Harry Van den Bouwhuijsen: Terug naar de ijstijd

- Klik hier!-

Meer publicaties lezen of zelf meedoen aan een schrijfactiviteit?

Klik op een van de mogelijkheden.