Voor schrijvers, door schrijvers
De man met de hamer

Cursiefje

Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon en  relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
Aantal gepubliceerde inzendingen: 378

De man met de hamer

Mensen sluiten deuren en ramen om een virus buiten te sluiten. Door de muur hoor ik de stem van mijn buurman. Hij werkt vanuit huis. Een blauwe bestelbus stopt voor het pad naar het hofje waar gezinnen en studenten wonen. Het geluid van kratten zwelt aan. Ik weet genoeg. Terwijl iedereen zijn zaakjes op orde probeert te brengen, levert de bierkoerier bij studentenhuizen zijn kratjes af. Nu weet ik wat Rutte bedoelt met ‘dit is een hamer om het virus plat te slaan.’ Geen spervuur van maatregelen, maar de bierkoerier krijgt het virus eronder. Het kabinet zet het sociale leven op een lager pitje. Het kan even niet anders. Wij kennen het neveneffect en gaan in de buurt een paar slapeloze nachten tegemoet. Het is even niet anders. 

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Eelco Visser
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 38
Publicatie op .
Tags: Cursiefje

Geef een waardering voor: "De man met de hamer"

Geschreven door Eelco Visser . Geplaatst in Cursiefje.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
15.10.20
Feedback:
Virusbeleving vanuit een origineel perspectief. Goed gevonden!
Grammatica & Spelling:
Goed
Passend in deze rubriek:
Ja
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!