1 post
 • images/deelname/Cursiefje.jpg
  Bij cursiefjes verwachten wij een korte tekst, vaak geschreven in de ik-vorm, met gebruik van eenvoudige taal, die echter door de taalhumor vaak verrassend en origineel wordt. Het cursiefje vertelt iets over de dagelijkse realiteit, waarmee verbeeldingselementen worden vermengd, heeft een humoristisch-luchtige toon, vaak gecombineerd met een droefgeestige ondertoon, relativeert de realiteit en verzacht de problemen. 
  Maximaal 750 woorden.
  528 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De kerstboom van mijn vader

Publicatie op: 10-12-20

Trees Middelkoop

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De kerstboom van mijn vader

237 Hits.

Het is bijna kerst dus moet er zoals elk jaar kerstboom worden gekocht. Zoals alle jaren deden we dat een week voor de kerst. Deze zaterdag was het zover. Ik verheugde me al dagen net als mijn vader. Dit was voor hem de mooiste tijd van het jaar. Voor we vertrekken maant mijn moeder ons,

 ‘Niet te groot hoor, het is hier veel te klein voor zo’n grote boom.’ Ze kijkt mijn vader streng aan, nu ja streng? Dat is iets wat ze niet kan, zeker niet naar mijn vader.

 ‘Ik doe mijn best liefje, maar ik wil een mooie boom’ zegt hij heel duidelijk en  vertrekt  met mij in zijn kielzog op weg naar het plein. We nemen de fiets mee om de boom op te leggen.

Op het plein niet ver van ons huis staat de kerstbomen verkoper met zijn handel. Hij heeft er echt veel te koop. Geen Nordmann of Servische spar. Nee, hele gewone sparren van klein tot groot. De verkoper kent mijn vader al jaren.                                                                                                                ‘Zo, het moet weer een grote boom worden?’                                                                                  ‘Ja, Ik wil weer zo’n dikke grote boom.’

Ik sta  erbij en kijk naar mijn vader. Hij geniet hiervan, hij bepaalt, het is zijn kerstboom. We zijn lang bezig, de klok op de paal geeft inmiddels vijf uur aan, wij zijn al drie uur bezig.

En het wordt een hele grote dikke boom. Papa legt hem op de fiets, ik moet de top vasthouden achter de fiets zodat hij niet opzij zakt. Ik voel me verantwoordelijk.

Zo lopen we naar huis en wachten we af wat mama zal zeggen. Als ze de boom ziet,  schrikt ze.                                                                                                                                          ‘De deur staat open, leg die boom maar op het balkon, opzetten doen we toch pas de avond voor kerst’ Papa kijkt haar blij aan, knipoogt naar mij en mama gaat zuchtend zitten..

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.12.20
Feedback:
Een lieve, hartverwarmende anekdote ;)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
11.12.20
Feedback:
Sympathiek verhaal en met plezier gelezen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
lieve mama
660
Lezen?
Mijn Wereld
541
Lezen?
De rommelige kamer
518
Lezen?